Slitherlink de la Conceptis


Despre Conceptis Puzzles am scris prin 2008 şi mamă ce mi-au mai plăcut acele jocuri. În captura din acel articol se vede şi jocul Slitherlink, deci cu siguranţă nu este nou. Există şi jocuri (tradiţionale, offline) gen SlitherQuest pe aceeaşi idee. Şi atunci ce o fi Slitherlink Light despre care scrie azi JayIsGames ca despre o noutate? După mine e vorba doar de un pachet de jocuri Slitherlink, câte 10 pe trei niveluri, deci în total 30 de provocări. E excelent, pentru că pe situl Conceptis ai acces la unul pe săptămână şi doar ca membru (chiar dacă e gratuită înscrierea).

imagine imagine

Dar probabil cei mai mulţi vă întrebaţi cu ce se mănâncă jocul? Ei bine, avem un careu în care lipsesc liniile dar sunt evidenţiate punctele de la intersecţia acestor linii. De asemenea în celule avem din loc în loc nişte numere. Ele ne spun ceva simplu: dacă e 0 celula respectivă nu are nici o linie împrejur; dacă e 1, are o linie (poate fi cea de sus, de jos, din stânga sau din dreapta); dacă e 2 sau 3… aţi ghicit, sunt 2 sau 3 linii din cele 4 posibile. Niciodată nu veţi vedea 4. De ce? Pentru că în final liniile pe care trebuie să le trasaţi vor forma un circuit închis (îi spune loop şi de aceea acest joc îl găsiţi şi ca Puzzle Loop pe alte situri), aşa după cum vedeţi în prima captură cu un nivel rezolvat.

Evident, nu e uşor… E nevoie de logică, multă logică, de presupuneri (dacă pun aici ce se întâmplă? dacă e în colţ înseamnă că traseul ar fi aşa… dacă am vecini ăsta cu ăsta înseamnă că…). Există şi strategii, şi decât să descoperiţi apa caldă mai bine vedeţi regulile dar mai ales tehnicile şi sfaturile. Dacă vă plac jocurile de logică, Slitherlink o să vă prindă garantat. Aveţi curajul să abordaţi careuri de 8×8 sau de 10×10? Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *