Cantio: webplayer pentru YouTube


Cu toate mecanismele de protecţie incluse de YouTube, vorbim încă de un depozit impresionant de muzică (şi film, dar hai să rămânem acum la muzică). Unele piese le găseşti mai rapid, altele cer răbdare… Cantio (care e de fapt Cant.io, continuând seria luuungă de situri interesante Nume.io) porneşte strict de la muzica de pe YouTube, scăpându-ne de alte genuri de clipuri, punând această muzică la dispoziţie într-un player web elegant. Webaplicaţia e utilizabilă imediat, chiar şi fără cont.

imagine

Regăsim în modul oaspete ceea ce ne-am aştepta: o boxă de căutare ce ne permite să ajungem la o anumită piesă, fie că scriem ceva din titlu fie din numele unui artist. Avem butoane pentru play şi pause, de sărit la piesa următoare sau anterioară, de reglare a sonorului… E interesant butonul pentru modul radio (primul după slider-ul ce arată avansul în redarea piesei): se va trece automat la o altă piesă considerată apropiată ca stil. Iată o metodă – riscantă şi care evident nu dă mereu rezultatele sperate – poate conduce la descoperirea de noi artişti.

Dacă vreţi să vă creaţi playlist-uri, culegând piese de ici pe colo, ca o albinuţă, trebuie să aveţi un cont pe Cantio, sau să vă autentificaţi cu contul Facebook. Atunci veţi putea să vă marcaţi şi piesele favorite, şi desigur, alături de playlist-uri, le veţi regăsi la următoarea logare. În fine, dacă vă întrebaţi ce fac butoanele Music şi Artist, ele oferă o selecţie de piese şi artişti “pe val” (după criteriile cui? nu ştiu). Aş mai spune doar că webaplicaţia se bucură şi de combinaţii de taste pentru operativitate (spaţiu de exemplu pune pe pauză; săgeţile stânga dreapta vă plimbă între piese, iar cele sus jos reglează sonorul ş.a.m.d.) şi că, fiind dezvoltată de nişte unguri, e disponibilă pentru moment în engleză şi maghiară.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Răzvan spune:

    Îmi place că arată destul de bine însă nu foloseşte din plin facilităţile HTML5. Aşteptăm versiunea full HTML5.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *