Small Basic a ajuns la versiunea 1.0!


Acum vreo săptămână a apărut anunţul oficial: Small Basic, după vreo doi ani de pre-releases, a ajuns la o versiune oficială 1.0. Văd că între timp a dobândit şi un sit propriu, SmallBasic.com, dar i-a rămas şi pagina de pe Microsoft.com. Iar dovada că a crescut este că acum… să bată tobele… programele scrise în Small Basic pot fi exportate cu un click pe web. Şi dacă vreţi să vă convingeţi că SmallBasic nu e doar pentru operaţii matematice şi linii desenate primitiv pe ecran, iată Soko, un joc online scris cu acest limbaj de programare. Coooool!!! (Sub el e şi sursa.)

imagine

Mi-am instalat rapid Small Basic (când am scris prima oară despre el era în 2008, eram pe un alt calculator) şi m-am bucurat să văd butonul Publish pentru publicare pe web, dar am constatat că generează şi EXE-uri. Între timp programul vorbeşte vreo 20 de limbi, dar nu şi româna. Cred că şi setul de clase, funcţii, operaţii i s-a extins, dar nu am găsit undeva informaţiile clare. Aş vrea să amintesc pentru cei care poate nu ştiu că Small Basic se adresează în special copiilor – dar e util şi adulţilor – care doresc să înveţe programare.

imagine

Dacă experienţa Dvs de programare e zero şi aţi dori să vă extindeţi orizonturile începeţi cu această documentaţie în format PDF sau online aici. Small Basic e un excelent instrument de învăţare!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *