KidLogger: pentru că s-ar putea să vrei să ştii


Internetul nu e un loc sigur pentru copii. Ar trebui să ştim cu toţii aceasta. Şi cea mai mare greşeală – ar trebui să îmi cer iertare cui se va simţi ofensat… nu o voi face – este să laşi calculatorul în camera copilului/adolescentului, mai ales când experienţa lui tehnică este mai mare decât a ta. Dacă el e mai afon decât tine e relativ simplu: te uiţi prin istoricul de navigare de exemplu (şi altele)… O soluţie ceva mai complexă ne oferă programul creat dincolo de Prut şi numit KidLogger.

imagine

Important: nu încercaţi să folosiţi acest program contra celor cu o cultură tehnică mai ridicată. De exemplu programul figurează în lista proceselor vizibile din Task Manager, deci cine ştie cum să se uite acolo detectează programul (şi îl poate închide). Şi aşa mai departe (nici logurile nu sunt foarte protejate). Dacă însă vorbim de cineva mai… habarnist… KidLogger poate face o treabă bună. În primul rând stabilim care utilizatori ai unul calculator să fie urmăriţi. Apoi de la setări stabilim şi ce să se urmărească. Astfel, KidLogger poate să salveze tot ce s-a scris din taste… să realizeze capturi de ecran cu o anumită frecvenţă… să înregistreze sonorul dincolo de un anumit nivel de zgomot… ba chiar să trimită prin email logurile.

Când doriţi să vedeţi ce înregistrări s-au făcut, (re)lansaţi programul şi daţi click pe View current log… Veţi vedea ceva ca mai jos: aplicaţiile lansate sau activarea lor, ce s-a scris de la tastatură… şi din când în când capturile de ecran, după frecvenţa aleasă de Dvs. E uşor de depistat dacă a intrat pe cine ştie ce situri nedorite sau dacă a corespondat prin mesagerie instant . Sincer, sper să nu aveţi nevoie de astfel de programe.

imagine

PS: Pentru cine s-a confruntat cu astfel de nevoi – ce programe aţi folosit? Am mai fost întrebat ce aş recomanda pentru “monitorizarea” activităţii copiilor pe calculator dar nu am ştiut ce să recomand.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. S.Gabriel spune:

    Nu vreau sa fac pe desteptul, dar chestia cu task manager eu unul o stiu de pe la 10 ani. Dar in ziua de azi cred ca o stie orice copil. E ceva util, ctrl+alt+del si inchizi programale blocate…Cel putin parerea mea. Acum in anumite cazuri e bun programul. 😀

  2. Ady spune:

    Acum depinde, eu personal nu mizez doar pe educatia primita de parinti si punct. Trebuie sa stii sa iti formezi propria idee (nu spun ce fac acum, ci ceea ce am facut in perioada problematica a vietii mele), bazata pe o realitate adusa la cunostinta de parinti (nu e bine sa faci asta; de ce? ia sa vedem pe net ce avantaje si dezavantaje sunt…si cand vezi ori te sperii ori iti place).

  3. Ady spune:

    Ca si soft, era o aplicatie care rula in background, nu puteai omori procesul, parca subseven.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *