Iarăşi grafice via Google


Să facem puţină istorie: decembrie 2007 – Grafice cu Google API Charts, ianuarie 2008 – Generator de grafice cu API-ul Google (o aplicaţie interesantă, third party) şi iunie 2008 – Mai multe (la un loc) despre Google Chart API (alte generatoare third party). Ei bine, iată acum un generator ce pare a ţine chiar de Google… sau tupeul din logo e incredibil. Faceţi deci cunoştinţă cu Google Image Chart Editor – nu vă luaţi după captură: tipul de grafice e mult mai bogat decât se vede mai jos.

imagine

Avem trei moduri de a porni la drum, după cele trei taburi: pornim de la un exemplu, cu editorul curat sau de la galeria de exemple (da, ca prima opţiune dar mai bogată ca variaţii). Să zicem că pornim de la zero, cu editorul. Am ales tipul de grafic PieChart. Am setat stilul 3D, am dat un titlu, fixat dimensiunea, indicat datele… Şi fiecare modificare se reflectă imediat.

imagine

Observaţi că se oferă link direct pentru a folosi imaginea, sau codul HTML aferent. Ce simplu! Iată, dragi webmasteri, dacă vreţi un grafic care să arate cât de cât bine, puteţi folosi acest instrument. Simplu, rapid, de încredere.

Navigatoare


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *