4 Elements II Collector’s Edition


Pământ, apă, aer, foc – cine nu ştie care sunt cele patru elemente? Ele apar în seriale de desene animate precum W.I.T.C.H. sau Avatar: Legenda lui Aang, şi recent le-am descoperit şi într-un joc pe calculator – cu siguranţă nu singurul de acest gen -, 4 Elements II, ce va fi îndrăgit de copii în aceeaşi măsură ca şi serialele mai sus menţionate. Cu o grafică frumoasă, nişte personaje simpatice, o muzică de fundal plăcută şi un stil de joc mai provocator sau mai lejer, după cum îl doresc copiii, jocul va fi un punct de atracţie în programul vacanţei lor.

imagine imagine

Îi întâmpină la intrarea în joc un simpatic bătrânel vrăjitor, care le povesteşte că a pierdut controlul asupra puterilor magice, şi că zânele celor patru elemente, care erau ajutoarele lui, sunt prinse în capcană… şi cine altcineva le poate veni în ajutor decât jucătorul – eroul care va salva din nou lumea! Tipul principal întâlnit în joc este match 3, formaţiunile de minim trei piese fiind făcute prin crearea unui "lanţ" cu ajutorul mouse-ului. Scopul inedit al jocului nu este acela de a goli toată tabla de joc, ci de a face un drum prin care energia magică să "curgă" până la amuleta de la capătul fiecărui nivel. Drumul ne este blocat de dale – uneori chiar suprapuse în trei straturi – de porţi cu diferite mecanisme de deschidere, de sisteme de ţevi care trebuie aranjate astfel încât energia să poată curge mai departe…

imagine imagine imagine

Dacă golirea tablei de joc de toate piesele cu fundal special, ca în alte jocuri, poate fi uneori frustrantă, aici înaintarea fluxului de energie îi va face pe copii să simtă mai bine satisfacţia progresului în joc. Puterile speciale reîncărcabile dobândite pe parcurs le vin în ajutor în situaţii mai dificile, şi dacă devin totuşi frustraţi că li se termină timpul la câte un nivel – cu consecinţa doar a reluării nivelului, nu şi a pierderii de vieţi – pot alege de la Options să joace în Relaxed Mode, fără limită de timp. Jocul mai este presărat cu mici provocări de tipul hidden objects, găsiţi diferenţele, reţineţi melodia, variaţii care îl fac şi mai atractiv. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *