HideMyAss: pentru navigare anonimă


Desigur, HideMyAss se traduce prin “ascunde-mi măgarul” (o atestă logoul)… nu ştiu la ce altceva v-aţi putea gândi. Trecând deci peste numele cam nepotrivit 🙂 vă invit să mergeţi aici pentru a beneficia gratuit de un proxy web ce permite navigarea anonimă pe internet. Dacă nu doriţi o astfel de soluţie online vă invit să vedeţi articolul Proxy: Când aici, când colea, de acum vreo trei ani. Cât despre folosire… scrieţi adresa şi apăsaţi butonul galben (sau direct Enter) şi gata. Foarte simplu!

imagine

Întrebare: de ce aţi dori să navigaţi anonim? Sunt mai multe scenarii: pentru un sit care este blocat geografic (cu situl HideMyAss puteţi opta între SUA, Marea Britanie şi Olanda); pentru un sit unde nu doriţi să se înregistreze adresa Dvs IP; sau cu motivaţii specifice webmasterilor. Adică?… Să zicem că pregătiţi migrarea unui sit de pe un server pe altul. Totul e OK, aţi mutat fişierele şi aţi făcut schimbările necesare în DNS. Dacă daţi un ping la Dvs apare IP-ul vechi. Dar cu Just-Ping.com vedeţi că modificarea s-a propagat până în China, Africa şi America de Sud… doar la Dvs nu. Goliţi cache-ul (ipconfig /flushdns) şi degeaba… Nu puteţi decât aştepta. Dar cu HideMyAss puteţi totuşi testa situl să vedeţi cum îl văd toţi ceilalţi unde schimbarea de DNS s-a propagat. Cool!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 4,71 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Cosmin spune:

  Tocmai intrebam ieri pe twitter in „disperare de cauza”…
  Pe YouTube nu am gasit nicio varianta la un video YouTube restrictionat geografic. Nici prin HideMyAss nu se poate accesa acest videoclip de exemplu http://www.youtube.com/watch?v=8fmOAKVlLLw
  Arata eroare 404.

 2. radu.capan spune:

  Teoretic ar trebui să meargă şi într-o vreme chiar mergea. Poate se va remedia, ca să funcţioneze urmărirea clipurilor restricţionate cu HideMyAss.

 3. gabriel spune:

  Il folosesc de vreo trei ani pentru a pune mana pe diferite promotii de softwere disponibil doar pentru anumite tari sau pentru a asculta muzica de pe Pandora.com sau Last fm. E cel mai bun proxy server pe care l-am folosit vreodata.

 4. Astral2k spune:

  Cosmin, ai putea incerca aplicatia ChrisPC Free Proxy: http://www.chris-pc.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *