Triazzle Island: (în sfârşit) ceva nou


Triazzle Island este un joc inedit, într-o mare de match 3-uri şi hidden objects-uri. Trebuie să salvăm – ce altceva am putea face? 🙂 – o insulă străveche, parcurgând un drum presărat cu provocări de două feluri: una dintre variante este aceea în care avem piese în formă de triunghi, cu câte o jumătate de desen de animal pe fiecare latură. În spaţiul de joc dat, trebuie să potrivim piesele astfel încât toate laturile adiacente să reconstituie un desen. Dacă primele nivele sunt, ca de obicei, de încălzire, mai apoi ele solicită tot mai multă atenţie, dar creşte pas cu pas şi dorinţa de a face faţă unor noi provocări.

imagine imagine

Va trebui întâi să căutăm piesele unicat, ce nu se pot potrivi decât într-un singur loc, şi apoi să mergem pe câte o variantă – când ne blocăm şi vedem că nu se mai potriveşte nimic, mergem înapoi până la ultima piesă de care suntem siguri, şi o luăm pe altă variantă. Aceasta îmi aminteşte de metoda backtracking învăţată în liceu la informatică! Un alt tip de provocare din joc implică tot aşezarea unor triunghiuri, de data aceasta având pe laturile lor desene cu forme de diferite culori.

imagine imagine imagine

Potrivirea formelor şi a culorilor duce la formarea de legături luminoase; formarea unui triunghi de piese legate între ele duce la eliminarea de pe tablă a triunghiului şi a tuturor pieselor care mai sunt legate de acel triunghi. Scopul este, evident, eliminarea tuturor pieselor de pe tablă. Înaintarea nivel după nivel se împleteşte cu relatări despre insulă, pentru cei care doresc şi să încadreze jocul într-o poveste. Contribuie la aceasta şi atmosfera de paradis creată de muzica plăcută şi grafica frumoasa şi viu colorată – cum îi stă bine unei insule tropicale! Succes!

PS: îmi amintesc că există genul acesta de jocuri şi pe carton – eu am văzut cu pătrate pe care trebuie să le potriveşti într-un pătrat mai mare în care toate desenele să se completeze. Evident, la un astfel de joc îi lipseşte varietatea şi dificultatea crescândă pe care o întâlnim la varianta pe calculator. Aşa că… succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *