Statify şi alte pluginuri WordPress pentru monitorizarea numărului de vizite şi vizitatori


De regulă pentru monitorizarea vizitelor şi vizitatorilor pe site-urile mele web recurg la serviciile oferite de sistemele propuse şi recomandate în urmă cu câţiva ani buni de către Radu în acest material (SiteMeter şi StatCounter). Până acum prezintă un singur dezavantaj pentru mine: dat fiind faptul că folosesc platforma WordPress şi schimb relativ des temele vizuale trebuie să fiu atent la preluarea secvenţelor de cod corespunzătoare. StatCounter suportă în mod oficial chiar şi un plugin WP însă nu îl utilizez din două motive: 1. trebuie introduse datele contului în backend-ul WP iar 2. pentru conturile gratuite sunt analizate doar ultimele 500 accesări de pagini. Pluginul dezvoltat de către programatorii WP, WordPress.com Stats, nu întră în vedere pentru mine, căci nu respectă regimul de date confidenţiale necesar în cazul unor site-uri de limbă germană, el "telefonând" acasă 🙂 .

imagine

Paralel cu cele două servicii amintite am mai utilizat de-a lungul anilor fără regrete alte două pluginuri WP: Counterize II (după o perioadă de timp în care autorul renunţase la el, acesta a fost preluat de către un alt dezvoltator, fiind actualizat recent) şi CyStats (din păcate ultima actualizare datează din octombrie 2008). Dezavantajul lor: varietatea şi diversitatea de date analizate era foarte, foarte mare, baza de date WP crescând cu fiecare vizită. La o adică nu doresc să îmi câştig pâinea cu site-urile mele şi chiar nu mă interesează ce sistem de operare sau navigator utilizează fiecare utilizator în parte. Astfel că mai nou am apelat la cel mai recent plugin semnat Sergej Müller (mai vezi aici şi aici), acesta devenind pe moment pluginul meu preferat pentru monitorizarea vizitelor pe site-uri cu WP.

După cum vedeţi din captura de mai sus, Statify este un plugin pentru "purişti": el oferă într-un mod extrem de compact doar data şi numărul de vizite, atât şi nimic mai mult (până acum cel puţin). Datele sunt oferite spre vizualizare sub forma unei diagrame interactive precum şi a unei liste cu cele mai vizitate pagini direct în dashboard într-un widget cu două posibilităţi de configurare (indicarea zilelor monitorizate respectiv a lungimii listei cu paginile foarte populare, de evidenţiat faptul că imediat după instalare şi activare pluginul îşi intră în pâine, nu este oferită o pagină specială pentru alte setări) şi sunt salvate într-o bază de date pe serverul local (fără trimiteri spre alte servicii şi fără memorarea adreselor IP!). Ele sunt şterse în mod automat după trecerea intervalului de timp indicat iar la dezactivarea şi dezinstalarea pluginului este eliminată şi baza de date în mod automat. Pluginul este astfel programat încât să nu fie nevoie de suport Flash, JavaScript, Cookies sau elemente grafice. Autorul atenţionează că în unele cazuri s-ar putea întâmpina probleme de complementaritate cu pluginuri de cache (W3 Total Cache sau WP Super Cache), dar oferă şi o soluţie: apelarea la un plugin conceput tot de către el 🙂 (şi la fel de simplu în utilizare ca şi Statify), Cachify. Un alt mic dezavantaj al Statify: nu suportă localizare (deşi i-am scris o scurtă notificare autorului în acest sens).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *