Popchrom pentru Chrome


Uneori o captură deconspiră cam tot ce s-ar putea spune. Să vedem ce este clar deja. Vorbim de o extensie pentru Chrome, numită Popchrom. Ceea ce face ea este să ofere posibilitatea creării unor abrevieri care să fie expandate automat. Să zicem că zilnic folosiţi aceleaşi expresii, adrese, numere de cont sau cine ştie ce în emailurile Dvs sau în corespondenţă pe forumuri, bloguri… Popchrome vă permite să scăpaţi de atâta scris. Puneţi la Abbreviation ceva scurt, iar la Expand to… textul lung. Pe viitor, când scrieţi abrevierea apăsaţi după Ctrl+Space şi se va face imediat “extinderea”.

imagine

După cum vedeţi sunt şi nişte minime opţiuni. Eu unul am ascuns iconiţa din bara de adrese, dar am lăsat sunetul, ca să am şi o confirmare sonoră la înlocuire. Chiar şi combinaţia de taste ce “activează” abrevierea este configurabilă: click pe Edit şi apoi apăsaţi noua combinaţie de taste (alegeţi o combinaţie neocupată şi funcţională: nu o literă, de exemplu). În Help aveţi unele informaţii suplimentare, despre nişte “texte” mai speciale, pentru moment legate de calendar, dar, cine ştie?, poate în timp vor fi mai multe. Ah, să nu uit: ca să se activeze expandarea trebuie să fiţi cu cursorul fie imediat înainte de abreviere, fie imediat după, fie în textul abrevierii.

imagine

Dacă folosiţi Chrome şi dacă aveţi fraze fixe repetate de zeci de ori nu aveţi motiv să nu folosiţi extensia Popchrom. E foarte utilă!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,20 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *