4shared Sync, competitor la Dropbox?


Dropbox, marea mea iubire. Stă cuminte în systray şi îşi face treaba, ajutându-mă ENORM. Nici nu îmi închipui – şi ştiu că am mai spus-o – cum ar fi să nu folosesc DropBox… Cumplit! Am lăudat destul Dropbox, nu? Merită cu vârf şi îndesat. Rămâne supărător că porneşti de la 2GB, dar mai poţi creşte referindu-ţi prieteni. Dar planurile superioare sunt puţin cam scumpe după mine. Avem însă un nou jucător? Aşa se pare. Este 4shared Sync. Ştiu că ştiţi 4shared şi poate aveţi un cont de 10GB acolo. Ce poate nu ştiaţi este că au şi acest serviciu Sync care merge ca Dropbox.

imagine

Poate prea mult ca Dropbox, după cum poate sunteţi de acord privind capturile de mai sus. Observaţi cele cinci secţiuni, dispuse pe verticală la 4shared Sync şi pe orizontală la Dropbox? Numele lor sunt… Account, General, Bandwidth, Proxy (vs Proxies) şi Advanced vs About. Şi similarităţile nu se opresc aici. Funcţionarea în sine e foarte-foarte asemănătoare. Defineşti un folder, unde vrei tu pe hard, şi tot ce pui acolo se sincronizează online, aşa că oriunde mergi în lume, ai acces la acele fişiere. Cum modifici ceva, cum iconiţa din systray începe să lucreze făcând sincronizarea. Iar testele mele, de scurtă durată, arată că 4shared Sync nu se descurcă prost: fişiere mari s-au sincronizat destul de rapid, ca la Dropbox. Observaţi şi iconiţa verde ca la Dropbox.

imagine

Dar sincer, ce e bun să se tot copieze şi să se răspândească (respectându-se drepturile de autor 😉 ). Cei care au auzit de Dropbox dar nu l-au încercat ar putea să încerce 4shared Sync. Desigur, Dropbox şi-a construit o faimă extraordinară (mda, afectată de unele acuze privind securitatea datelor), dar nici 4shared nu e online de ieri de azi. Iar 10GB la ei vs 2GB la Dropbox e… semnificativ. Ne amintim că mai există competitori, un exemplu fiind SugarSync – eu nu prea folosesc acel serviciu pentru că nu mi-a plăcut viteza (poate lucrurile s-au mai schimbat între timp).

imagine

Mai sus vedeţi interfaţa web pentru accesarea fişierelor puse spre sincronizare (de fapt backup online, din punctul meu de vedere). Vă las acum cu un clip ce prezintă 4shared Sync. Dacă aveţi opinii despre acest serviciu online nu ezitaţi să le împărtăşiţi în comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. gaby spune:

  Multumesc pentru tot ce faceti pentru noi!
  Parerea mea despre acest serviciu de stocare:
  Nu cred sincer ca e o idee tocmai buna cu cei de la 4shared Sync deoarece uitati ce am patit:
  Why is my account inactive?

  Your 4shared account was deactivated because you had not logged into the account for 180 days.

  What does this mean?

  All files and preferences have been deleted and cannot be recovered.

  You can still use your 4shared ID after reactivation.

  To reactivate your account, please choose one of the following options:

  1.Reactivate and protect my 4shared account in the future
  I don’t want to risk losing important files stored in my account. I would like to subscribe to a 4shared paid subscription plan so that my account will not be deactivated again in the future if I don’t use it within a month.

  2.Reactivate my account without protection
  I know that my account will be deactivated again in the future if I do not log in during the course of a month. I understand that I will risk losing valuable files and other important information.
  Asadar astept de la voi ceva sugestii sau comentarii.

 2. kye spune:

  @gaby
  Cred k nu ai inteles un lucru: programele de sync sunt sa le folosesti la sincronizare, de fiecare data cind folosesti tu computerul.
  Teoretic orice om intr-o luna de zile foloseste o data calculatorul.
  Contul nu este facut doar pentru stocare online…
  Asa ca…

 3. radu.capan spune:

  Sper si eu ca merge cum spune kye: o sincronizare a unui fisier modificat local sa constituie un semn de activitate. La DropBox nu stiu sa existe ceva de genul „expirare pentru inactivitate”, dar e drept ca de cati ani folosesc, au trecut maxim 7 zile consecutive fara activitate in folderul special.

 4. prigoana70 spune:

  Foarte interesant. O sa-l incerc si eu.

 5. Mihai spune:

  Salutare,

  Interesant dar totusi nu prea suna profi.

  Radu as putea sa te rog ceva ?
  S-ar putea face si un review de genul detaliat si la cx.com ?
  Si ei la fel ofera 10 GB spatiu de stocare.

  Nume bine.

 6. Ciprian spune:

  Salutare,
  Am testat ceva timp toate cele 4 solutii pentru backup si sincronizare.
  Am renuntat la Dropbox din cauza spatiului relativ mic, 4Shared a mers greu si s-a blocat, iar CX nu a pornit. Am ramas la SugarSync pentru ca si-a facut foarte bine treaba (spatiu generos, viteza acceptabila).

 7. pety spune:

  Mi-am facut in urma cu ceva minute cont pe sugarsync.com
  La 5GB mi s-au adaugat inca 2GB pentru ca am referit la 20 de prieteni. Daca, de acum inainte un prieten isi face cont prin intermediul linkului de la mine, eu primesc inca 500MB. Si asa mai departe.

  http://rvesb.ro/sugar_free.jpg


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *