Watermark Reloaded pentru imagini în WordPress


Spaţiul web abundă de fotografii şi imagini de tot felul. Serviciile de hosting pentru imagini se întrec în promisiuni cuprinzând spaţii de depozitare cât mai generoase şi utilităţi cât mai simple. Dar una dintre părţile negative ale acestei dezvoltări este dată de faptul că multe imagini sunt pur şi simple copiate şi preluate fără acordul autorilor de drept. Desigur că există aplicaţii cu x măsuri de securitate, însă în cadrul unor conturi premium, comerciale, contra cost, adresate mai ales profesioniştilor în domeniu.

imagine

Dar şi pentru utilizatorul de rând există o metodă de protejare a fotografiilor proprii: aplicarea de "watermark"-ere, un fel de "ştampile" pe imagini. Acestea pot fi aplicate cu ajutorul unor editoare de imagini amintite deja pe CNet.ro, fie ele programe (vezi aici) sau aplicaţii web (vezi aici). Pentru cei dintre Dvs. care au un blog sau un site web rulând platforma WordPress şi doresc să aplice într-un mod cât se poate de simplu acest proces pe imaginile încărcate în directorul media al acesteia pot recomanda pluginul Watermark Reloaded. Urmând paşii cunoscuţi de instalare şi activare pentru fiecare plugin WP, veţi avea la dispoziţie un instrument care aplică în mod automat fiecărei noi imagini încărcate o "ştampilă" dinainte stabilită şi personalizată. Atenţie: "ştampilele" nu vor fi aplicate retroactiv pe imaginile publicate înainte de activarea pluginului.

După cum vedeţi din captura de mai sus, pluginul oferă în meniul de administrare o pagină de setări Watermark Reloaded în care puteţi seta şi salva anumite opţiuni: activarea "ştampilei" pentru cele patru scalări implicite ale imaginilor oferite de către WP (Thumbnail, Medium, Large, Fullsize), poziţia sa în cadrul imaginii, distanţa faţă de margini, precum şi textul dorit, fontul, mărimea şi respectiv culoarea sa. Autorul pluginului avertizează în mod special asupra cerinţelor necesare unei bune funcţionări a pluginului şi pe care un serviciu de găzduire web de calitate ar trebui să le ofere nativ: suport pentru PHP5, extensia GD pentru PHP precum şi pentru FreeType Library.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Alexandru spune:

  Mama mia, cine m-a pus să îl instalez. :)))
  Mi-a crăpat dashboard-ul, plus că activarea lui a dat mari rateuri.

 2. jürgen.toth spune:

  Din comentariul Dvs. nu pot deduce care ar fi problema. Ce versiune de WP folosiţi? Suportă serverul cerinţele amintite? Ar putea fi şi o problemă de compatibilitate cu alte pluginuri pe care le aveţi instalate şi activate. În cazul acesta ajută doar dezactivarea tuturor, activarea Watermark Reloaded pentru început şi apoi a altora rând pe rând.
  Poate mai lăsaţi un comentariu cu unele detalii mai concrete, chiar un link spre o captură de imagini.
  Ca de obicei eu am testat pluginul şi totul a funcţionat perfect (şi pe serverul local şi pe web).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *