Identificarea pe sit WordPress cu cont Facebook


Astăzi mai toată lumea are cont Google+ Facebook şi văd tot mai multe situri ce renunţă la un sistem de membri propriu apelând la identificarea tocmai prin Facebook. De ce să îşi mai dea omul iar şi iar datele, iar şi iar emailul, când cu un click îşi poate folosi – cu oarecare siguranţă – contul Facebook pe care îl are deja. Autentificarea se face prin intermediul API-ului, şi uite că cineva s-a gândit să se folosească de toate acestea pentru WordPress. WP-FB AutoConnect (pagina lui oficială) este numele pluginului.

imagine

Instalarea se face ca la orice plugin, dar înainte trebuie să creaţi o aplicaţie Facebook pentru situl Dvs. Sună prea complicat şi tehnic? Nope. Există instrucţiuni (vedeţi fie pagina pluginului de pe WordPress.org, fie pagina oficială a lui) şi nu e greu: durează maxim 1-2 minute. Cu API Key şi API Secret rezolvate, puteţi folosi pluginul. Cum? Punând widget-ul de login, cu opţiunea de Facebook, în sidebar de exemplu. Mai sus, cu chenar, vedeţi pe un sit de-al meu acest widget în acţiune. Mai jos vedeţi pagina pentru widget-uri, unde am folosit widgetul WP-FB AutoConnect.

imagine

Vă întrebaţi probabil cum funcţionează? Vizitatorul poate să dea click pe butonul Login with Facebook şi atunci i se va cere permisiunea, via Facebook, pentru logare. Faza extraordinară este că pluginul creează automat un cont pentru respectiva persoană. Dacă bifaţi să ceară dreptul pentru preluarea emailului, se poate crea un cont cu numele lui de Facebook şi emailul dat acolo. Cam atât face versiunea gratuită a pluginului, dar e mult şi suficient… dacă nu îţi permiţi versiunea comercială. Ce aduce aceasta în plus? Poţi configura textele pentru logare, pagini de redirectare la identificare şi la logout, altele şi altele şi altele. Mi se pare cam umflat 30usd pentru varianta premium, aşa că rămân fără probleme cu varianta gratuită.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. clayd spune:

  Nu am reusit, e greu de facut. Nu stiu cum sa pun plugin-ul in pagina mea de wordpress… 🙁

 2. radu.capan spune:

  În panoul de control al WordPress (dashboard), mergi la Module, apoi la Adaugă modul. Scrii numele pluginului, îl găseşte, îi dai instalare. Gata. Desigur, nu trebuie uitat de aplicaţia Facebook ce trebuie concomitent creată.

 3. clayd spune:

  Am mers in panoul de control dar… „mergi la Module” , adauga modul… Nu am asa ceva. 🙁

 4. clayd spune:

  Aici am pus capturi de la panoul e control… poate reusiti sa ma luminati.
  http://min.us/mFGMHJOLr

 5. radu.capan spune:

  Sau blogul e pe WordPress.com, deci nu instalare proprie cu „kitul” de pe WordPress.org, sau contul cu care v-ati logat nu e de administrator, pentru ca lipseste partea de module.

 6. clayd spune:

  Da, e pe WordPress.com si cu cont de administrator. Acelea sunt meniurile din stanga… Deci nu se poate face nimic in sensul acesta?

 7. radu.capan spune:

  Nope. Nimic. La blogurile de pe WordPress.com nu poate pune cine vrea, ce plugin vrea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *