Windows 8: copieri multiple şi coliziuni la copiere


Mai peste tot pe net apar referite două articole recente de pe Microsoft.com, despre Windows 8: Building robust USB 3.0 support (22 august) şi Improving our file management basics: copy, move, rename, and delete (23 august). Să începem cu al doilea. Microsoft ia taurul de coarne cu câteva lucruri ce nu au fost schimbate de mult timp… precum copierile multiple. În loc să ai tot atâtea ferestre mici (de dialog) câte copieri faci, ele vor fi unificate. Unde mai pui că ai şi posibilitatea să pui pe pauză o copiere, lăsând să meargă doar cealaltă/celelalte.

De asemenea atunci când fişierele ce se copiază există la locaţia vizată, MS Explorer va ajuta cu informaţii suplimentare, tot unificate, pentru a putea alege rapid ce se suprapune şi ce rămâne neatins. Cică în baza statisticilor, acţiunile de copiere, mutare şi redenumire reprezintă 50% din acţiunile făcute cu MS Explorer. Bun… dar copierea e la aceeaşi viteză, doar că grafic lucrurile sunt mai bune structurate. Ei bine, va fi o viteză mai bună când luăm date de pe memorii UBS 3.0. Acestea sunt declarate ca fiind de 10 ori mai rapid decât cele USB 2.0, de care dispunem cei mai mulţi dintre noi. Microsoft pune şi un pariu: până în 2015 toate calculatoarele noi vor avea USB 3.0. Citiţi articolul (primul indicat mai sus) pentru mai multe detalii, inclusiv de ordin istoric. Şi/sau urmăriţi clipul de mai jos.

Am văzut deci Video #3, apoi Video #2. Care e Video #1? Aproape sigur l-aţi văzut până acum, prin alte locuri. Dar de dragul completării seriei, iată-l şi pe el.

PS: În clipul al doilea vedem că până în 2015 vom copia date de 2GB în doar câteva secunde. Dar mă întreb dacă până atunci, cu avansul tehnologiei, pozele şi filmele de copiat nu vor fi de zeci de GB, deci vom fi tot acolo cu aşteptarea.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *