Mecanto: un Dropbox pentru muzică


Iaca, iar revine Dropbox spre veşnică pomenire 🙂 . E tare, ce mai. Astăzi am citit pe TechCrunch un articol despre Mecanto.com, un proiect israelian prezentat ca “the Dropbox of Music”. Aşa că cine ştie Dropbox a înţeles toată filosofia din spatele Mecanto. Este un serviciu care permite, descărcând aplicaţii pentru PC, dar şi pentru smartphone-uri, să aveţi toată muzica la un loc, disponibilă de pe orice device aţi dori. Şi evident o şi “cântă”, adică o redă. Mai jos vedeţi vedeţi webaplicaţia.

imagine

Spre deosebire de Dropbox, Mecanto nu are un plan gratuit. De fapt are un singur plan, comercial, pentru că merge pe, citez, virtually unlimited music storage. Cât costă? Undeva pe la 6 lei pe lună. Sau vreo 60 de lei pe an, dacă plătiţi pe 12 luni. Nu e mult, nu? Întrebarea e dacă Mecanto se va ridica la nivelul cerinţelor unei faime pe care ar putea-o câştiga cu aşa promisiuni. Probabil oferta expiră în curând (acţionaţi repede): TechCrunch a primit pentru review o ofertă specială: primii o mie de abonaţi ce folosesc acest link pentru înregistrare primesc 6 luni gratuit. De curiozitate mi-am deschis un cont şi a mers imediat (cu validarea prin email), fără să ceară date de PayPal sau card cu bani. Şi la Settings, Account Info citesc că expiră la 25 februarie 2012… adică peste şase luni. Problema e că în afară de calculator nu am alte device-uri, deci mi-e cam inutil. Maxim mi-ar fi bun ca să ascult muzica de pe PC la orice calculator cu internet m-aş afla.

imagine

Iată şi un clip ce prezintă Mecanto.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. kye spune:

  Pai si… la ce ajuta?? Din punctul meu de vedere e doar un DropBox incomplet, pentru ca nu poti stoca decit muzica… E adevarat, nelimitat… dar pe bani…
  Dar tot asa poti stoca si pe DropBox….

 2. radu.capan spune:

  Dar în DropBox nu poţi asculta (decât cu o altă webaplicaţie).

 3. Ofi spune:

  Oare intr-o viata de om, ai mai mult de 8 G de muzici diferite?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *