WordPress: formulare de contact (II)


Oricine a pus pe picioare situri WordPress a apelat, poate chiar printre primele pluginuri, la unul pentru formularul de contact. La urma urmei nu dă bine unui sit să nu aibă ceva metodă de contactare a autorului sau autorilor. Prin 2007, aici, am prezentat nişte soluţii. Mai detaliat am scris despre ContactForms, tot în 2007, şi despre Contact Form 7 în 2009. Acesta din urmă îl folosesc şi astăzi pe multe, multe situri. După atâţia ani nu e o repetiţie să revin asupra subiectului, după ce azi am citit pe SixRevisions despre 20 Free Contact Form Plugins for WordPress.

imagine

De ce ar fi nevoie de atâtea alternative? Pentru că nevoile sunt diferite. Unii poate doresc un formular super-banal, care să includă numele şi emailul expeditorului şi corpul mesajului. Dar pot să fie bloguri cu mai mulţi autori, iar în astfel de cazuri e de dorit un formular care să permită alegerea destinatarului. Unele formulare merg cu AJAX… unele sunt foarte elegante… unele sunt atât de generale încât poţi face nu doar formulare de contact ci şi formulare de comandă pentru produse ori formulare pentru strâns informaţii (gen chestionare). Nevoile sunt diverse şi atunci desigur şi pluginurile sunt diverse.

Din cele 20 recomandate de SixRevisions eu pun mai jos un subset. Vă invit să vedeţi articolul original pentru mai multe informaţii (uneori vitale, gen plugin lent sau cu buguri).

imagine

Iaca… e de unde să alegem 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *