WordPress pentru abonaţi: subsolul


Am văzut în articolul anterior cum putem aranja ca abonaţii la un sit WordPress pe care îl administrăm să nu vadă detalii inutile. Ideea nu e să minimizăm valoarea WordPress, ci să nu afişăm informaţii irelevante, butoane, meniuri şi alte lucruri care eventual pot naşte confuzie. În stadiul în care am ajuns după ultimul articol avem totuşi în subsolul paginii (footer) nişte texte şi linkuri care… da, de care trebuie să scăpăm. Vedeţi în partea a doua a capturii cât de curat putem face. Cum? Cu un plugin? Nu ştiu… poate. Dar mai simplu cu un scurt cod pus în functions.php al temei curente.

imagine

Iată codul PHP cu pricina. După cum vedeţi, WordPress oferă nativ posibilitatea să modificăm textul din subsol… dar nu şi colţul dreapta-jos cu versiunea de WordPress. Pentru aceasta am apelat la jQuery (deja activ în back-end-ul WordPress), după ce m-am uitat în sursă: acolo am văzut că informaţia e pusă într-un div cu id-ul footer-upgrade. Ah, cu acelaşi truc am mai eliminat şi micul logo WordPress de sus, de lângă numele sitului (cu div-ul header-logo; similar puteţi ascunde tot ce doriţi, doar căutaţi în sursa paginii). Mă repet: ideea nu este de a ascunde orice urmă de WordPress. La urma urmelor textul poate fi modificat pentru a păstra link spre WordPress. Ideea e de a scăpa de ce nu are relevanţă: cu ce interesează pe abonat linkurile spre Documentaţie, Drepturi, sugestii, Echipa şi WordPress România – mai ales dacă blogul este despre zootehnie sau filosofie?

function modificareFooter(){
	echo "© 2011 SitulMeu.ro";
	?>
	<script type="text/javascript">
		jQuery(document).ready(function(){
			jQuery("#footer-upgrade, #header-logoo").remove();
		});
	</script>
	<?php
}
add_filter('admin_footer_text', 'modificareFooter');

Revenind la micul logo din antet. Codul de mai sus îl ascunde, dar poate doriţi să rămână… doar cu altă imagine. Ştergeţi din codul de mai sus virgula, spaţiul şi apoi #header-logo şi mai puneţi tot în functions.php următorul cod. Evident, schimbaţi numele noul-logo.png cu ce nume doriţi: important e ca imaginea respectivă să fie în directorul temei, în subdirectorul images (sau schimbaţi şi calea corespunzător).

function modificareLogo(){
  echo '
   <style type="text/css">
     #header-logo { background-image: url('.get_bloginfo('template_directory').'/images/noul-logo.png) !important; }
   </style>
  ';
}
add_action('admin_head', 'modificareLogo');

Acum am scăpat de orice informaţii nedorite în back-end-ul pentru abonaţi. Toate? Hmmm… poate unele câmpuri din profil vi se par inutile sau aţi dori unele noi. Vedem ce se poate face în următorul articol.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *