WP Hide Dashboard


Majoritatea celor ce au situri WordPress le folosesc singuri, ca bloguri personale. Dar nu toţi. Există atâtea situri care au autori multipli, dar şi situri ce încurajează înscrierea membrilor din diverse motive. O să încercăm să explorăm puţin cum se poate face ca experienţa abonaţilor să fie mai plăcută şi WordPress-ul cu ale lui mai puţin vizibil. Pentru aceasta desigur vom crea în situl nostru WordPress un cont de abonat şi ne vom loga cu el. Ce vedem? Ceva ca mai jos.

imagine

Ce deranjează? Să o luăm de sus: la Panou control găsim informaţii inutile pentru un abonat – panourile Blogul WordPress şi Alte ştiri WordPress sunt 100% irelevante pentru ei. Desigur, acest dashboard poate fi fructificat în moduri mai utile, dar prima tentaţie va fi să scăpăm de el. Mergem mai departe Profil: aici sunt opţiunile iarăşi complet irelevante de culoare, plus posibilitatea ca abonatul să îşi gestioneze datele despre el – yep, în sfârşit ceva util.

Să schimbă lucrurile: mergem şi adăugăm un plugin numit WP Hide Dashboard. E simplu şi durează câteva secunde. Unde mai pui că nu ai nimic de configurat.

imagine

După activare ne relogăm ca abonat pentru a vedea schimbările. Şi… lucrurile sunt mult mai curate, dar nu chiar perfecte. Acest plugin ne-a scăpat de Panou control, iar în Profil a dispărut secţiunea Opţiuni personale (legate de culori). Apropo: acolo, la Opţiuni personale, apare şi opţiunea pentru activarea sau dezactivarea bării de administrare. Dacă vreun plugin o forţează cumva, folosiţi pluginul cu nume lung Admin Bar Removal (completely disable) 3.1+ only.

imagine

Mai sus vedeţi cum arată acum pagina pentru abonat. În captură nu se vede footer-ul (subsolul) paginii, care mai include referinţe spre WordPress. A dispărut butonul Ajutor de sub meniu din colţul dreapta-sus. Dar despre celelalte trucuri pentru a adapta mai bine această pagină (ba chiar a adăuga şi altele) vedem în următorul articol.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *