phpMyAdmin în haine noi


Sincer, folosesc rar phpMyAdmin. Cel mai adesea pe serverele pe care le administrez, în cadru la panourile cPanel sau Plesk, dar local mai deloc. Folosesc programe, şi mă reîntorc la recomandarea de anul trecut: HeidiSQL. Ei bine, folosind phpMyAdmin pentru administrarea unei baze de date de la un provider oarecare am dat de o temă pentru phpMyAdmin care mi-a şters opinia construită în ani de zile că această webaplicaţie e efectiv urâtă. Descărcaţi versiunea 3.4.5, apărută chiar astăzi, iar tema pmahomme o veţi avea implicită!

imagine

Această temă a câştigat într-un sondaj din martie a.c., aşa că poate unii o ştiţi de ceva vreme. Dar cred că nu toţi (apropo, numele temei vine de la numele autorului, Mike Homme, cooptat practic de atunci în echipa phpMyAdmin). Cu siguranţă aspectul este mult mai modern şi… nu mai zgârie ochii :). După cum vedeţi are interfaţa în limba română (de mult timp), aşa că şi începătorii pot apela la acest instrument. Dacă v-aţi instalat cumva WAMP şi serverul MySQL vă este setat fără parolă, va trebui să modificaţi ceva în config.inc.php: căutaţi $cfg[‘Servers’][$i][‘AllowNoPassword’] şi puneţi pe true.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Răzvan spune:

    Arată mai bine acum, însă mi se pare că SQLBuddy (cred că recomandat tot de CNet.ro) e mai rapid, fiind bazat în mare pe Ajax. Încă nu am găsit ceva ce poți face în phpMyAdmin și nu poți face în SQLBuddy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *