WordPress pentru abonaţi: logoul de la logare


Continuăm munca de a aranja un sit dezvoltat cu WordPress astfel încât abonaţii să nu aibă de-a face cu informaţii ne-necesare. După cum observaţi (captura de mai jos-stânga), de la logare ei văd un mare logo (clickabil) al WordPress: dar de ce i-ar interesa pe ei? Cum putem scăpa de el? Până acolo să vedem câteva soluţii. Poate primul gând fuge spre pluginuri gen Theme My Login. Îl vedeţi în acţiune în captura de mai jos-dreapta. Desigur, forţat: secţiunea de identificare şi în pagină şi în widget.

imagine

Am pus aşa spre exemplificare. Desigur, din opţiuni puteţi merge pe care cale doriţi: din pagină sau din widget, în ambele cazuri încadrându-se în designul sitului. Eu mai folosesc pe unele situri Sidebar Login, care merge foarte bine. Dar teoretic pagina wp-login.php rămâne tot aşa, cu acel logo. Dacă apelarea la unul din pluginurile amintite (şi mai sunt şi altele… săpaţi pe net) nu vă satisface, iată o cale pe care eu o consider simplă şi foarte bună pentru cei care vor să aibă wp-login.php cum vor ei. Dacă veţi căuta pe net veţi găsi doar 1/3 din soluţie (cel puţin din căutările mele). Majoritatea lumii se aruncă modificând logoul şi atât. Dar, repet, sunt trei paşi:

 1. schimbarea logoului, a imaginii propriu-zise
 2. schimbarea linkului, căci am spus că logoul e clickabil – ce folos să schimbi imaginea şi un click pe ea să ducă tot la WordPress.org???
 3. schimbarea textului când pui mouse-ul peste logo – iarăşi… cum poţi ignora acest aspect, când textul ce apare e “Rulează pe WordPress în limba română”?

Ce e de făcut? Unii te invită să mergi în fişierele sursă ale WordPress să le modifici. E o idee proastă (necesară totuşi uneori… rareori), căci un upgrade la WP anulează (poate anula) ce ai modificat. Cel mai bine e să modifici pe calea “legală”, prin portiţele oferite de WordPress. Am săpat în documentaţie, la Plugin API/Filter Reference, şi am găsit tot ce îmi trebuie. Avem deci nevoie de următoarele trei funcţii, pentru cele trei obiective:

function modificareLogoLogin() {
	echo '<style type="text/css">
		h1 a { background-image:url('.get_bloginfo('template_directory').'/images/logo.png) !important; }
	</style>';
}
add_action('login_head', 'modificareLogoLogin');
	
function modificareLinkLogin(){
	return "http://localhost/wp/";
}
add_filter('login_headerurl', 'modificareLinkLogin');
	
function modificareTitluLogin(){
	return "Acesta e situl meu de probe WordPress";
}
add_filter('login_headertitle', 'modificareTitluLogin');

Evident, în codul de mai sus trebuie să faceţi câteva lucruri:

 1. să modificaţi calea spre logo, sau mai simplu puneţi logoul Dvs (274×63 e originalul) în directorul temei, subdirectorul images, cu numele logo.png
 2. să scrieţi adresa spre situl Dvs în linia 9
 3. să scrieţi ce text doriţi Dvs în linia 14

Ce mi-a ieşit mie vedeţi mai jos. Nici urmă de WordPress ca logo, link sau text.

imagine

PS: Combinaţi cele de mai sus cu sfatul din WordPress: simplificări la logare, sau, dacă vă e teamă să modificaţi .htaccess vedeţi Ozh’ Simpler Login URL.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

 1. radu.capan spune:

  O utilă completare (vedeţi lista lungă de pluginuri, pentru cei care nu preferă calea codului propriu):
  http://wparena.com/how-to/how-to-change-wordpress-login-page/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *