De relaxare: Tamus şi Mitta


Hmmm… Tamus and Mitta Adventures pare un joc pentru copii mici, cu personaje simpatice. În mod surprinzător nu e un banal joc platformă, unde alergi după elemente de colecţionat. Povestea porneşte de la nişte înaripate ce i-au stricat soarelui bucuria, furându-i jucăriile (yep, o poveste copilărească). Avem posibilitatea să fim fie Tamus (el), fie Mitta (ea), pentru a porni în căutarea jucăriilor. Şi de aici apare aspectul destul de original: jucăriile sunt ascunse în mine (ascunse de soare adică), şi trebuie căutate cu lumânarea.

imagine imagine

Aşa se face că mare parte din joc se petrece cu ecranul negru, mai puţin cât duce lumânarea eroului. Din fericire din loc în loc sunt nişte făclii ce pot fi aprinse şi de unde se “reîncarcă”. Eroul este înconjurat de o “aură”, un cerc de vizibilitate. În timp scade. Dacă aveţi o făclie în preajmă se reface şi iar vă oferă un timp până când scade de tot. Dacă se stinge, sunteţi scos din mină. Aceasta cere deci o administrare bună a mişcărilor: înaintezi, găseşti o făclie, o aprinzi ca să poţi reveni acolo, te avânţi puţin… te întorci să reîncarci bateriile, porneşti iar la drum, explorezi… dai de jucării şi când sunt cinci e timpul să ieşi. În curând vor apărea diverse noutăţi, de la sfoară la zone cu acces protejat, care cer “ceva” pentru deschidere. Nu am spus nimic de duşmani, dar se văd în captura de mai jos: sunt de tot felul, târâtoare dar şi zburătoare.

imagine

Personajul se deplasează cu săgeţile stânga şi dreapta. Sare cu X. Cu săgeată în jos se piteşte, cu săgeată în sus intră în peşteri/mine. Cu Z aprinde făcliile (atenţie, costă din pietrele preţioase strânse pe drum) şi se fac diverse acţiuni. Cu P punem jocul pe pauză, iar cu M afişăm/ascundem harta. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. gal diana cristina spune:

    Cum pot si eu sa am acest joc?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *