WordPress pentru abonaţi: adăugarea de pagini


Deşi nu am epuizat subiectul, vom încheia aici mini-seria “WordPress pentru abonaţi”. Aşa, spre amintire, am pornit de la WP Hide Dashboard, după care ne-am ocupat de subsolul back-end-ului, de câmpurile de profil, iar mai apoi de logoul de la logare. Am curăţit tot ce era irelevant pentru un abonat, iar acum inversăm abordarea: nu mai tăiem ci adăugăm. Mai exact vom adăuga o pagină în back-end pentru abonat. Ce poate fi acolo? Ce vreţi Dvs… de exemplu informaţii despre activitatea lui pe sit (ce comentarii a făcut, câte puncte a strâns, ce comenzi are în istoric – dacă e magazin, şi multe altele…

imagine

Şi dacă vă întrebaţi cum adăugăm în meniu o pagină atunci deja aţi rostit cuvintele cheie: adăugare meniu pagină, adică add_menu_page. Parametrii sunt: numele paginii (care apare în numele tabului), titlul paginii (varianta scurtă, ce apare în banda laterală şi în titlu), ce drept se cere pentru a vedea pagina (abonaţii au doar drept de citire, deci read e perfect), un identificat (slug) pentru pagină, funcţia ce o invocă opţiunea nouă din meniu, şi opţional iconiţa şi poziţia în meniu.

Cum codul e simplu îl pun mai jos şi am încheiat. Desigur, acum că totul e curăţat şi pregătit, rămâne webdeveloperilor să programeze ceva concret pentru abonat, dar aceasta depinde de sit, de nevoi. Eu am pregătit doar calea 🙂 .

function functieMeniuAbonat(){
	echo '<div class="wrap">';
	echo '<div id="icon-edit-pages" class="icon32"><br /></div><h2>Activitate</h2>';
	echo '<p>Lorem ipsum...</p>';
	echo '</div>';
}
function meniuAbonat() {
	add_menu_page('Activitatea Dvs','Activitate','read','activitate_abonat','functieMeniuAbonat');
}
add_action('admin_menu','meniuAbonat');

PS: Dacă seria a părut abstractă, o ultimă încercare de a convinge despre practicitate. Să spunem că faceţi un sit WordPress pentru un client. Şi nu doar un blog, ci situl are ceva componente speciale: e pentru o comunitate închisă, sau include un magazin, alte scenarii… Dvs puteţi realiza situl cu contul Dvs de admin, şi „amenaja” back-end-ul pentru abonaţi astfel încât dacă e o comunitate închisă, abonatul să îşi poată urmări activitatea (articole citite şi altele), dacă e magazin – nu abonatul ci căutaţi un rang superior în WordPress – să poată să vadă vânzările pe luni, ş.a.m.d.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *