WordPress: limitare la widgetul pentru arhive


Dacă tot am scris recent despre o problemă cu widgeturile WordPress, să vedem alta: cel pentru arhive – da, da, lasă fixarea numelui – poate să ocupe uneori foarte mult spaţiu. Dacă e în subsol (footer), dar şi în bara laterală (sidebar), riscă să provoace dezechilibre în design, mai ales când lunile trec şi lista devine de 10, 20 sau 30 de luni. Surprinzător, widgetul nu oferă posibilitatea de a limita numărul de luni afişat. Ce e de făcut atunci? Există un mic cod ce rezolvă problema.

imagine

Iată codul. Important: linia ultimă e opţională, ea aplicând limitarea pentru cazul în care afişăm ca listă arhivele (listă derulantă). În acest caz nu prea are sens limitarea, dar dacă totuşi o doriţi, rezolvă ultima linie. Ar mai fi un lucru de spus înainte să vă las cu codul: din moment ce limitaţi arhivele, nu prea mai merge numele Arhive. Ar trebui probabil schimbat în ceva de genul Arhive (ultimele 6 luni) sau după imaginaţie.

function limitareLaArhive($args){
  $args['limit']=6;
  return $args;
}
add_filter('widget_archives_args','limitareLaArhive');
add_filter('widget_archives_dropdown_args', 'limitareLaArhive');


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. melly spune:

  Eu am altă problemă cu arhiva, de când mi-am schimbat tema (sau poate pt că am umblat la permalink): nu-mi mai face direcţionarea in arhiva, pur si simplu duce la home. Mă poate îndruma cineva ca să rezolv această problemă?

 2. radu.capan spune:

  La blogul asociat în comentariu nu observ problema raportată.

 3. Ionut spune:

  Cum ai pus acel cod php in postare sa arate asa bine?
  Este nevoie de un plugin? Daca da, care?

 4. radu.capan spune:

  SyntaxHighlighter Evolved


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *