Cum să îi spui culorile unui webmaster/webdesigner


Pentru cei care realizează situri/designuri pentru alţii, o frustrare comună este aceea când ţi se spune: “aş vrea banda aceea să fie verde”. Înlocuiţi cu orice culoare că e la fel de frustrant. Există o grămadă de nuanţe de verde, iar până când nu se poate ghici prin telepatie e nevoie de spus mai mult decât “verde”. Un instrument online foarte simplu la care fac adesea referire este ColorPicker. Desigur, mulţi recunosc instrumentul din editoarele de imagini, dar uneori mai simplu discuţi cu clienţii folosind un instrument online.

imagine

“Vă rog jucaţi-vă acolo cu culorile şi când aţi ales una, spuneţi-mi codul notat sus de tot, cod ce poate fi şi cu cifre şi cu litere şi începe cu # în faţă.” Un astfel de mesaj şi clientul în loc să spună “vreau să fie verde” va zice “vreau să fie #0D8240” şi acum în sfârşit lucrurile sunt clare. Cu un click pe Add to My Colors poate să reţină mai multe culori. Pentru una anume poate afla cu un click care sunt cele complementare sau analogice, respectiv cu care alte culori se potriveşte (în triadă sau tetradă).

Pentru clienţi, ColorPicker mi se pare opţiunea cea mai bună, fiind la obiect. O variantă ceva mai complexă, bună pentru ambele tabere, este Color-Hex.com. Pentru alegerea unei culori puteţi merge la Color Wheel. Peste o sută de palete de culori se găsesc la Color Palettes. Sau poate cineva vrea o culoare la întâmplare. Dacă vreţi să ştiţi codul exact pentru culori gen BlueViolet sau DarkOrchid sau LimeGreen mergeţi la Color Names. Dacă deschideţi o culoare (care din cele trei culori indicate anterior) veţi ajunge la o pagină cu fundalul cu acea culoare, iar în spaţiul alb tot felul de informaţii interesante: de la amestecul de RGB la culorile triadice, monocromatice, analoage şi respectiv complementare.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *