Torrent2Exe, pentru o mână de ajutor


Pentru unii torrentele sunt ceva complicat şi le evită. Şi probabil bine fac, stând departe şi de viruşi dar şi de materiale al căror uz (inclusiv descărcarea) e ilegal. Şi totuşi uneori vrei să ajuţi pe cineva indicându-i un torrent. Poate îl va deschide cu MS Word sau cu Notepad şi nu va înţelege mare lucru din respectivul fişier. Nu are un program asociat, nu ştie ce să facă cu torrentul. O soluţie este să transformi fişierul torrent în fişier executabil. Desigur, trimiterea unui executabil prin internet e adesea suspectă, dar poate duceţi pe stick executabilul.

imagine

Torrent2Exe este un sit despre care am mai scris acum vreo trei ani, când, în testele făcute, nu a mers tocmai bine. Citind pe ici pe colo din nou despre acest serviciu am aflat că are un beta pe care am intrat să îl testez. Filosofia a rămas aceeaşi: indici url-ul unui torrent sau îl încarci de pe calculatorul tău. Mai nou poţi adăuga un mesaj pre-descărcare, respect post-descărcare. Poţi indica dimensiunea ferestrei, titlul şi conţinutul ei, acesta din urmă permiţând un fundal colorat şi text formatat (dimensiune, culoare, imagini, linkuri şi altele). La final descarci un executabil, care e de fapt un client de torrente mascat: important e că îl lansezi şi descarcă torrentul dorit.

imagine imagine

Acum criticile. Toată această convertire torrent în executabil ar fi fost de nota 10 dacă destinatarul (ex: bunica mea sau orice spirit atehnic) tot ce ar fi avut de făcut ar fi fost să lanseze programul şi să dea două OK-uri, la mesajul iniţial şi la cel final (hai plus un pas, pentru a alege unde să salveze conţinutul torrentului). În schimb programul arată şi alte ferestre, cu întrebări care îi vor deruta pe amatori. La început se cere modificarea firewall-ului, ca să accepte descărcarea de pe net – hai că înţeleg, dar tot vine cu ceva prea tehnic pentru scopul programului (partea bună e că un OK face ca întrebarea să nu se repete la alte utilizări, pentru alte torrente); la final Torrent2Exe se oferă să devină clientul implicit de torrente – autoreclamă, dar se putea sări. Recapitulând, dacă dai cuiva un executabil din torrente trebuie să îi spui: la ce te întreabă la început cu firewall-ul spune da, la ce te întreabă la final spune nu. În rest… e OK, e chiar mai mult decât OK (dacă nu de 10 atunci de 9). A prins viteză bună de descărcare, peste 1MB/s (desigur, aceasta depinde de mulţi factori, prea puţini legaţi de program).

imagine

Dar sunt şi lucruri clar lăudabile: după descărcare, programul face automat seed la ce ai descărcat. Poţi opta pe Share always (adică seed nedefinit) sau limitat până la atingerea unui anumit ratio (amintesc că 1 înseamnă că ai dat cât ai primit) sau pentru un anumit număr de ore. Poate după ce trece de beta programul va mai corecta din ce am pus mai sus la critici (altfel rămâne pentru semi-iniţiaţi în calculatoare). Ar putea fi un instrument foarte elegant pentru cei ce ar avea nevoie de ceva de pe torrente, dar nu vor să ştie cum se folosesc sau să îşi instaleze un client pentru aşa ceva.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *