WordPress: câte articole?


Nu, nu este vorba de câte articole sunt pe CNet.ro despre WordPress. Sunt peste 400 şi nu cred că este sit românesc care să se poată lăuda cu un astfel de număr. Desigur, o parte din articole sunt expirate, vorbind despre facilităţi care s-au schimbat mult între timp sau despre pluginuri ce nu mai există ori nu mai îşi au rostul. Asta e. Oricum, sunt multe (şi, culmea, printre cele mai puţine citite… asta spune ceva despre un defazaj între autor(i) şi cititori). Subiectul acestui material e însă altul: cum poate un deţinător de blog WordPress să afişeze uşor numărul de articole publicate? Poate în pagina Despre… sau altundeva.

imagine

Cea mai simplă soluţie este codul următor. Dacă am pus acest cod în functions.php al temei folosite, într-un articol sau pagină ajunge să scriem Sunt [cate] articole! şi am rezolvat problema! Pe bune. Atât doar!

function calculeazaCate($atts){
	$count_posts = wp_count_posts();
	$count_posts->publish;
	return $count_posts->publish;
}
add_shortcode('cate','calculeazaCate');

Dar dacă avem pretenţii mai mari? Poate dorim să putem afişa câte articole sunt şi câte pagini sunt! Ori chiar şi câte ciorne (nu prea văd de ce, dar am pus didactic). Vedeţi captura de mai sus, dovadă că se poate. Doar că trebuie să schimbăm codul. Implicit wp_count_posts merge pe posts, deci pentru pagini trebuie să îi spunem explicit pages. Dar codul cred că se explică singur. Ce se schimbă când scriem un articol sau o pagină? În corp vom scrie Acum în sit sunt [cate ce=”articole”] articole, [cate ce=”ciorne”] ciorne şi [cate ce=”pagini”] pagini! şi se va obţine ceva ca mai sus.

function calculeazaCate($atts){
	extract(shortcode_atts(array('ce'=>'articole',),$atts));
	if($ce=="pagini"){
		$count_pages = wp_count_posts("page");
		return $count_pages->publish;
	}
	else {
		$count_posts = wp_count_posts();
		if($ce=="ciorne")
			return $count_posts->draft;
		else
			return $count_posts->publish;
	}
}
add_shortcode('cate','calculeazaCate');


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Sakura spune:

    Ai omis un singur lucru: câte comentarii. 🙂
    Sunt şi acestea un indicator destul de important, mai important poate decât numărul de ciorne.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *