Webpage Screenshot pentru Chrome


De fapt am mai vorbit despre această extensie pentru Chrome când se numea Explain and send screenshots. Între timp şi-a schimbat deci numele şi şi-a îmbunătăţit editorul de după capturare. Dar mai vin două lucruri interesante: poate face captura întregii pagini, cu derulare automată; permite editarea paginii înainte de capturare. Yep. Prima facilitate e numai bună când vrei să păstrezi aspectul unei pagini (poate ca “dovadă” într-o discuţie, ori pentru arhivare), fără să faci capturi după capturi la cât încape în ecran la un moment dat din pagină. Un click şi ai toată pagina, de sus până jos, într-o imagine (ce evident poate fi salvată).

imagine

A doua facilitate îmi aminteşte de un bookmarklet excelent, MyPage, pe care îl folosesc de ani de zile şi despre care eram ferm convins că am scris cândva. Mda… nu am făcut-o, se pare, dar trebuie să îl vedeţi! În fine, alternativa (nu la fel de performant ca bookmarkletul) este această extensie care în beta are facilitatea Edit content. Cum aţi dat click, cum pagina e editabilă, aşa că mai sus vedeţi pagina lui Traian de pe Wikipedia, pe care am “măsluit-o” în câteva secunde ca fiind pagina lui Traian Băsescu. Dar dincolo de bancuri, facilitatea e bună când vrei să faci captura unei pagini scăpând de anumite elemente din ea. Of… tot bookmarkletul îl recomand primul, dar vroiam să spun că acum şi această extensie rebotezată permite ceva similar.

Iar ca bonus un sit ce face foarte simplă capturarea unei pagini web (atenţie: nu integrală, de sus până jos, ci cât încape pe ecran, la o anumită rezoluţie – nu la rezoluţia monitorului Dvs): Site2Pic.com. Dacă faceţi prea multe teste veţi fi imediat pus pe pauză, ca metodă de protecţie contra unei utilizări automate. Habar nu am de ce, dar acestui sit (CNet.ro) nu vrea să îi facă screenshot, dar cu altele pe care le-am testat a mers. Dai adresa, primeşti linkul cu imaginea. Ce poate fi mai simplu? Uneori aşa ceva ajută, alteori ai nevoie de instrumente mai avansate, precum extensia pentru Chrome prezentată mai sus.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *