MySqlBackupFTP


Din fericire multe servicii de hosting (cele care nu sunt foarte ieftine) oferă backup atât la fişiere cât şi la bazele de date în mod automat. Desigur, limitat pe un număr de zile. Pentru cei cu pretenţii mai mari (ex: arhive vechi şi de acum şase luni) sau pentru cei ce nu au backup în planul de hosting rămân variantele manuale pentru realizarea copiilor de siguranţă. Nu e prea simpatic, nu? Există de aceea mai multe programe care automatizează procesul, iar MySqlBackupFTP e un astfel de exemplu.

imagine

Admit din start că nu l-am testat, nici nu l-am instalat măcar, dar o recenzie mai amplă de pe AddictiveTips m-a convins că merită semnalat. Captura e de pe situl programului şi e la versiunea profesională, ceea ce vă dă de înţeles că e un program comercial. Are însă şi o variantă gratuită, cu limitările de rigoare. Mai exact varianta free face backup automat doar la două baze de date MySQL (backup manual la oricâte), în timp ce varianta lite face la cinci (şi costă 24usd), iar cea standard la oricâte (şi costă 49usd).

Acum câteva detalii care cred că v-ar interesa:

  • conexiunea se poate face direct (inclusiv via SSH), dar şi via phpMyAdmin (variante este cred pentru hostingurile cu limitări la acces remote)
  • în ciuda numelui programului, nu face backup doar pe FTP: copia de siguranţă poate fi depozitată pe un server prin FTP dar şi local sau în reţea (vedeţi captura de sus)
  • pentru a evita strângerea a GB de backupuri se poate opta pentru ştergere automată a arhivelor mai vechi de n luni sau m zile
  • sarcinile pot fi programate (repet, pentru 2 baze de date doar) şi se execută automat (instalaţi, configuraţi şi uitaţi de program)
  • nu oferă şi restore din baze de date salvate ca backup

Mai multe în tabelul cu facilităţile aplicaţiei comparativ după versiuni şi în pagina cu capturi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *