Profiluri în Chrome


Înainte să scriu profiluri m-am uitat pe net să văd puţin: profile sau profiluri? Personal când spun profiluri mă gândesc mai mult la imagini din profil, în schimb profile asociez cu profilul cuiva pe un sit. Dar… hai să nu facem gramatică, mai ales că ceea ce doresc să vă prezint nici nu poartă acest nume ci numele de utilizatori. Ei bine, cum folosesc doar eu calculatorul, nu văd de ce aş crea “conturi” pentru alţi utilizatori, aşa că noua facilitate din Chrome (care probabil nu a “aterizat” la cei ce folosesc versiunile oficiale, ci doar în cele beta) eu o folosesc pe post de profiluri.

imagine

După cum observaţi din captură, în colţul stânga-sus (ba a fost acolo… ba au eliminat… iar au pus… rămâne să vedem locul final) apare o iconiţă. Iniţial un profil uman albastru, dar care poate fi schimbat cu uşurinţă cu oricare dintre imaginile puse la dispoziţie. Nu, din păcate nu poţi adăuga propria imagine (decât poate cu cine ştie ce şmecherii). Acum întrebarea: la ce ajută? Un nou profil / utilizator va avea ca un Chrome separat, nu doar ca fereastră ci totul, de la parole salvate, extensii instalate, cookiuri şi setări de tot felul. Partea interesantă este că între profiluri / utilizatori nu se face comutare exclusivă ci pot “convieţui” în paralel, în acelaşi timp adică. Desigur, poţi închide fereastra (sau ferestrele) dintr-un profil / utilizator, rămânând celălalt activ. La deschidere se va proceda după ultima situaţie memorată. Desigur, cu ceva parametrii cu siguranţă Chrome poate fi lansat exact pe un anumit profil / utilizator, dar nu am stat pentru moment să studiez (la urma urmei facilitatea nu e în forma finală).

Salut noutatea pentru că ea îmi permite din câteva clickuri să îmi lansez un Chrome nou-nouţ, închizând în siguranţă cel curent, cu zeci de taburi, fiind sigur că nu le pierd. În funcţie de nevoile fiecăruia, facilitatea poate avea diverse aplicaţii. Dacă folosiţi Chrome dev (probabil minim 15 sau 16) vă puteţi juca cu aceste profiluri.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Andrei spune:

    Deasemenea asta se poate realiza si printr-o extensie pe nume: Profile Manager, prin care poti crea si salva pe desktop mai multe profiluri cu diverse icon-uri. 🙂

    https://chrome.google.com/webstore/detail/pobhfaiabikkbaheoohmojdkkdmladgo?hl=en-US&hc=search&hcp=main


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *