Steve Jobs s-a dus


De dimineaţă ne-am trezit cu vestea pe care cred că nimeni nu o aştepta aşa rapid: Steve Jobs a murit. Şi siturile româneşti sunt pline de relatări pe această temă, şi pe Facebook (Twitter ş.a.) nenumăraţi oameni scriu poate doar R.I.P. dar cu regrete sincere pentru această personalitate. Am apreciat simplitatea cu care Apple anunţă decesul: în acelaşi stil elegant impus de fondator. Asta e… în timp ce pentru unii Big C e subiect de umor, pe alţii îi ia din această lume.

imagine

De pe HotNews.ro îmi permit să redau câteva reacţii după aflarea anunţului morţii lui Steve Jobs:

  • "Apple a pierdut un vizionar şi un creator de geniu, iar lumea a pierdut un om incredibil. Fiţi siguri că Apple nu se va schimba. Steve a ridicat o companie şi o cultură unică în lume şi aşa vom rămâne, fiindcă acest lucru se afla în ADN-ul nostru", a spus Tim Cook, CEO Apple.
  • "Îl cunosc pe Steve de peste 30 de ani. Am fost colegi, concurenţi dar şi amici mai bine de jumătate de viaţă. Rareori lumea are parte de oameni care să aibă o influenţă atât de semnificativă pe cât a avut-o Steve. Iar acest lucru se va resimţi pentru multe generaţii de acum înainte. Cei care au lucrat împreună cu el au avut parte de o imensă onoare. Steve îmi va lipsi enorm, sunt profund întristat de vestea morţii sale", a transmis Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft.
  • "Am primit cu tristeţe vestea morţii unuia dintre cei mai mari inventatori americani. Steve Jobs a fost un vizionar. A clădit una dintre cele mai prospere companii de pe planetă, pornind din propriul său garaj. Este exemplul perfect al ingeniozităţii americane", a spus Barack Obama, preşedintele SUA.
  • "Steve, îţi mulţumesc că mi-ai fost un adevărat mentor şi prieten. Îţi mulţumesc că mi-ai arătat că ceea ce este construit de tine poate schimba lumea într-o zi. Îmi vei lipsi", a reacţionat Mark Zuckerberg, CEO al Facebook CEO.
  • "Spiritul său inovator şi realizările sale remarcabile vor rămâne în amintirea întregii lumi", G. S. Choi, şef al Samsung Electronics.

Desigur, pe net se vor revărsa nenumărate materiale despre Steve Jobs, vom avea tot felul de retrospective. Una care aş recomanda-o în special, fiind sintetică şi de bun gust, este de pe Hongkiat.com: Tribute To Steve Jobs (1955 – 2011). Şi pentru că ecourile despre iPhone 4S nu sunt încă stinse, pentru cei care încă nu au văzut clipul de prezentare:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Bbcversus spune:

    Lumea nu mai este la fel fara Steve… RIP Steve Jobs!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *