SnatchCode: îţi face backup la sit


Interesant! Folosiţi un serviciu de hosting ieftin şi care drept urmare nu vă oferă backup automat la fişierele sitului, nici la baza de date MySQL? După cum observaţi din captura de mai jos, SnatchCode este un serviciu care poate fi de mare ajutor în astfel de situaţii, chiar şi pe gratis – pentru situri de sub 1GB (şi multe sunt aşa)… Cei cu pretenţii mai mari vor trebui să scoată însă ceva bani din buzunar (şi nu ştiu sincer dacă în această variantă nu e mai bine să investeşti într-un serviciu de hosting mai bun, cu backup inclus).

imagine

Presupunând că v-aţi deschis un cont (nu am testat personal, admit) trebuie să daţi datele de acces FTP şi MySQL pentru ca SnatchCode să facă backup-ul regulat (zilnic sau la câteva ore). Interesant este că are şi opţiune de Undo, adică în scenariul că v-aţi stricat singuri situl 🙂 sau cineva vi l-a spart, puteţi cere refacerea lui după ultimul backup. Yep! Pentru începători SnatchCode dă siguranţă. Vă las acum cu clipul de prezentare a acestui serviciu.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Alin spune:

    Nu poate fi putin unsafe sa le dai contul FTP?

  2. radu.capan spune:

    Principial: da.
    Astfel de servicii merg însă automat, nu uman, deci nu este o persoană fizică în spatele conectărilor FTP. Atâta timp cât SnatchCode nu suferă vreo spargere, totul ar trebui să fie OK. Iar un serviciu ce oferă backup şi e serios ia măsurile ca o spargere să fie cât se poate de imposibilă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *