Comodo Online Storage: 5 spre 10GB


Comodo e un nume pe care unii îl iubesc, alţii îl privesc cu suspiciune (buguri, buguri, buguri). Au multe programe gratuite (şi câteva comerciale) în diverse direcţii. Poate vă amintiţi de Comodo Programs Manager, care are o extraordinară facilitate de a face kit din orice aplicaţie deja instalată (pare inutil? gândiţi-vă la ofertele GAOTD sau oricare altele cu activare limitată… yep… tare…). Am mai scris despre Comodo BackUp, Comodo Registry Cleaner şi Comodo System Cleaner. Astăzi marcăm o nouă extindere a Comodo: în cloude storage. Teoretic perfect… practic dezastru (la mine nu a mers deloc)?

imagine

Vizitaţi CCloud.com şi veţi fi imediat invitaţi să vă deschideţi un cont gratuit pentru 5GB. Yep, cât DropBox (creşte cu 200MB per persoană referită, până la 10GB). Puteţi să vă deschideţi rapid un cont şi puteţi să îl folosiţi exclusiv online, adică cu încărcarea fişierelor din navigator (de parcă ar merge). Desigur, nu e cea mai comodă cale. Există un program de 10MB care trebuie instalat şi care dă aripi (dacă ar merge) utilizatorilor. Interfaţa poate fi setată pe română, ceea ce va place multora. După instalare veţi sesiza câteva lucruri: avem o nouă iconiţă în systray, dar care nu oferă prea multe. De fapt marele meu reproş este că iconiţa nu este animată ca la DropBox, ca să ştii când se încarcă ceva. Dar vin şi surprize plăcute (ah, dacă ar şi funcţiona!!!): în primul rând avem o zonă de drop care se activează cum marcăm nişte fişiere în MS Explorer şi dăm semn că vrem să le mutăm. E o idee excelentă, pe care în special utilizatorii comuni de Windows o vor îndrăgi. Cei mai geeks care sunt poate enervaţi de această facilitate, pot debifa Drop Zone şi gata.

imagine

A doua facilitate trăsnet (să mai repet că la mine nu a mers nimic?) este că un click dreapta pe un folder ne dă opţiunea de a sincroniza (sau renunţa la sincronizare) acel folder. Yep: adio limitarea DropBox la un singur folder (dar ce bine ar fi să aibă iconiţa semnalizată corespunzător fişierele sincronizate). În fine, mai avem şi o unitate nouă ce apare în MS Explorer, intitulată desigur Comodo Online Storage. Teoretic ar trebui să funcţioneze ca o unitate obişnuită, doar că e in the cloud. Practic… ah, nu mai repet.

imagine

După cum vedeţi, soluţia Comodo promite mult… mă întreb dacă am nimerit eu ceasul rău de nu mi-a funcţionat nimic, nimic, nimic. Nici măcar publicarea din interfaţa online! Pentru cei doritori, poate faceţi un test… şi poate merge. Poate citiţi articolul la o dată ulterioară scrierii şi poate atunci s-a rezolvat problema. Eu rămân frustrat, pentru că potenţialul e extraordinar, implementarea elegantă, execuţia… execrabilă. Hai să închei cu clipul de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Robert spune:

    Nu te mai necăji, nici la mine n-a mers… Vorba aia: ”La pomul lăudat, să nu te duci cu… folderul!”

    Eu mai folosesc Fabasoft Folio Cloud. Doar 1 Gb, dar merge. https://folio.fabasoft.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *