Pivot Stickfigure Animator


Pivot, sau mai complet Pivot Stickfigure Animator, este un program care – încep cu avertismentul! – la instalare încearcă să instaleze şi componente nedorite (să schimbe pagina de căutare, să pună un toolbar). Fiţi deci atenţi la partea de instalare, mergând pe advanced ca să debifaţi tot ce vine în plus. Apoi lansaţi programul şi… haideţi să înţelegem ce face. Avem la dispoziţie câteva figurine, dar putem crea şi noi câte dorim. Ele sunt formate din cercuri şi linii. Cheia stă în joncţiunile dintre ele, care permit un realism în animare.

imagine

Presupunând că am ales “eroii”, următorul pas este să îi mişcăm pas cu pas. Tragem de cerculeţele roşii – cu cât mai puţin cu atât animaţia va fi mai lină – şi apăsăm pe Next Frame. Şi tot aşa, construind o mişcare mai complexă a personajului. Desigur, poate cel mai simplu pentru început este să facem omuleţul să salute fluturând mâna, dar apoi se pot trece la acţiuni mai complexe, precum deplasarea, saltul, diverse gesturi… Să nu uităm că avem în arsenal un cal şi un elefant, dar putem dezvolta, după imaginaţie, şi altele. Mai putem pune şi un fundal animaţiei…  Ceea ce vedeţi mai jos e o animaţie oferită demonstrativ de autorul programului.

tower_fall_back_small

Această animaţie şi altele pot fi încărcate în program căci vin cu el – spre studiu. De fapt nu ştiu câţi vor realiza astfel de animaţii, poate aşa, de joacă, dar mi se pare un instrument util celor care vor să înveţe să deseneze şi animeze, ca un punct de plecare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Sakura spune:

    Interesant, mai ales că cu numai o zi înainte Google l-a comemorat pe Art Clokey, cel care făcea animaţii cu figuri de lut.

    Mă întreb dacă pentru fundal se pot încărca fotografii din calculator sau se poate alege doar din biblioteca proprie a programului?

  2. radu.capan spune:

    Orice imagine, dar trebuie sa fie BMP-uri parca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *