Cum să prezinţi PPT(X)-uri mai profesionist (II)


Vă amintiţi de articolul Cum să prezinţi PPT(X)-uri mai profesionist de acum un an? Am explicat acolo cum putem sta în faţa laptopului, noi văzând şi notiţele unei prezentări PowerPoint, dar audienţa să aibă doar prezentarea în sine. În unele contexte e fericită o astfel de opţiune: stai în faţa publicului, cu laptopul deschis, dar ei nu văd ecranul ci văd proiecţia din spatele tău. Există însă şi alte moduri de prezentare, când de exemplu te mişti prin sală… cum dai atunci click? Presupunem că notiţele le-ai memorat sau le ai tipărite pe o hârtie… Ce faci însă cu clickurile? Rogi pe cineva?

imagine

Soluţia cea mai ieftină, chiar dacă nu tocmai profesionistă, este să cumperi un mouse wireless. Eu mi-am cumpărat un mouse Microsoft 3000, dar oferta e mai bogată: vedeţi aici, începând de la vreo 30 de lei (urcând până la câteva sute de lei, dar nu merită pentru acest obiectiv). Cum rezolvă un mouse wireless problema clickurilor la prezentarea PowerPoint? În primul rând mouse-ul e destul de mic, adică poţi să îl ţii în mână fără probleme. Apoi rotiţa de defilare (scroll) permite exact ce dorim: deplasare înainte şi înapoi în prezentare. Nu ai nevoie să aşezi pe ceva mouse-ul: îl ţii în mână şi învârţi rotiţa. În plus simţi pe rotiţă fizic când a transmis un “click”, aşa că nu rişti să nu ai control câte cadre înainte sau înapoi mergi. Control 100% şi elegant. Din punctul meu de vedere şi ieftin. În plus, dacă chiar îţi trebuie să arăţi cu mouse-ul ceva, te poţi opri lângă cea mai apropiată suprafaţă şi mouse-ul optic se va descurca aproape sigur bine (mai puţin pe sticlă). Să nu uit: la modelul ce mi l-am luat eu, nanoreceiver-ul e mic, micuţ, aşa că se poate depozita… în mouse. Da, are acolo, lângă baterie, un loc special de păstrat. Bateria ţine parcă 10 luni, la utilizare normală (poţi “închide” mouse-ul când nu îl foloseşti).

Revenind la punctul de plecare, o soluţie mai profesionistă, dar mai scumpă, o reprezintă folosirea unor instrumente specializate pentru prezentări. Puteţi porni în căutare de la Accesorii Videoproiectoare şi veţi găsi de exemplu un Media Pointer Genius la 124 lei, sau Presenter Njoy Visual Aid 701 la 127 lei… Desigur, sunt şi alte magazine electronice unde puteţi găsi astfel de accesorii (până la câteva sute de lei). Ce aduc în plus? În primul rând un indicator laser care îţi permite şi de la 10 metri să indici ceva pe ecran. Unele au încorporat un indicator privitor la viaţa bateriei. În fine, sunt unele care te anunţă sonor când rişti să depăşeşti raza de acoperire a dispozitivului. Pentru săli de conferinţe aşa ceva mi se pare obligatoriu… Pentru nevoile mele, însă, un mouse wireless a fost de ajuns.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. icecreamman spune:

    Exista si solutia cea mai ieftina: telefon mobil + soft de control la distanta prin bluetooth 🙂 .

  2. sergiu spune:

    Sau mai poti folosi un smartphone 😉 conectat prin bluetooth sau chiar prin wifi. Eu am testat pentru o prezentare un smartphone conectat la laptop prin wifi (fara router) si a mers perfect.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *