8 instrumente din Windows 7 poate neştiute


În recentul articol 8 Hidden Tools In Windows 7 You Still Might Not Know About am putea spune că MakeUseOf descoperă apa caldă… dar nu pentru toţi. Cu adevărat cred că mulţi nu cunosc toate instrumentele cu care vine Windows 7 dintru început. De aceea m-am gândit – deşi acum Windows 8 bate la uşă – să semnalez articolul şi să pomenesc pe scurt despre ce hidden tools e vorba. Primul este Snipping Tool, un program pentru capturi. Capturile suportate sunt tip formă liberă (trasată cu mouse-ul), dreptunghi, fereastră şi respectiv tot ecranul.

imagine

Avem şi un mic editor apoi, care permite să evidenţiem o anumită parte din captură. Ca să îl lansaţi, “căutaţi” snipping din meniul Windows. Similar scrieţi sticky pentru a găsi programul Sticky Notes. Acesta oferă un sistem banal, poate prea banal, de notiţe. În afară de selecţia culorilor nici o altă facilitate aşteptată. Dacă aveţi nevoie de o lupă, e inclusă în Windows: îi spune Magnifier. Dacă vreţi să înregistraţi un sunet, programul există deja: Sound Recorder. Dacă doriţi să daţi acces unui prieten mai cunoscut la calculatorul Dvs, prin internet, ca să vă ajute la o anumită problemă, folosiţi Remote Assistance. O altă soluţie e “înregistrarea” problemei cu Problem Steps Recorder.

imagine

Împotriva infectărilor ajută Malicious Software Removal Tool, pe care trebuie să îl căutaţi scriind mrt. Dacă Windows-ul se actualizează periodic, veţi avea mereu ediţia lunii curente. Eu folosesc Microsoft Security Essentials şi nu am avut până acum nevoie de MRT. Şi am ajuns la ultimul din cele opt programe “ascunse” în Windows 7. Despre acesta recunosc că nu ştiam: Disc Image Burner. Nu e vorba de vreun program propriu-zis, deci nu îl căutaţi. Apare automat la dublu-click pe un fişier ISO, dacă nu aveţi deja ceva asociat acestui format.

imagine

Iată… acestea au fost…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. zondron spune:

    Notes gadget din Windows Vista era mai ok.
    Se poate instala pe Windows 7 de aici: http://www.ithinkdiff.com/get-the-vista-notes-sidebar-gadget-for-windows-7/.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *