Sublight: descarcă subtitrările


Dacă urmăriţi filme sau seriale descărcate de pe internet (vai, vai… se poate?! 😉 ) atunci o problemă e că trebuie şi subtitrări. Desigur, sunt mai multe situri unde să cauţi, dar nu ar fi frumos să le poţi descărca mai simplu? Sublight e un program pe care l-am privit iniţial cu scepticism… acum îl privesc cu o oarecare încântare, dar nu mă văd renunţând la a căuta manual subtitrări, după nevoi. Şi totuşi… programul e bun, merită prezentat, iar dacă autorii unor situri precum Subs.ro, Subtitrari.RegieLive.ro ş.a. vor face pluginuri speciale pentru Sublight, ar putea fi chiar extraordinar de util!

imagine

Aşa după cum observaţi mai sus, programul permite căutarea de subtitrări pornind de la numele fişierului filmului. Desigur, presupunând că e ceva apropiat de titlul original (folosiţi Suggest pentru completare, dacă e nevoie). Dacă e un episod, şi numit cu ceva de genul s03e11 va completa automat sezonul 3 şi episodul 11. Acum vine surpriza: un click pe Search subtitles va aduce subtitrarea aşteptată sau nu? Eu am adăugat în etapa de configurare Podnapisi ca sursă pentru titrări şi unele se găsesc şi acolo, chiar şi în limba română. Nu poţi însă adăuga surse româneşti (arhitectura e însă deschisă). Am testat cu câteva seriale şi filme şi a găsit titrare în limba română. Dar, evident, nu veţi găsi chiar la tot.

Surpriza plăcută a fost că dublu click pe o subtitrare a descărcat-o şi în player-ul indicat (la mine KMPlayer) a început redarea, cu tot cu subtitrare. Mi-a plăcut de asemenea că de la My Movies poţi indica un folder unde îţi păstrezi filmele pe calculator, îl scanează, le găseşte, şi apoi poţi rapid să le cauţi subtitrare. Ce nu mi-a plăcut? Pentru a folosi Podnapisi din Sublight trebuie cont pe Podnapisi. Apar nişte timpi de aşteptare de care poţi scăpa cumpărând “puncte” pentru Sublight. Apoi în pagina de prezentare a programului se vorbeşte şi de alte facilităţi (gen editarea subtitrării), dar cred că doar prin “legarea” de alt program (nu am explorat suplimentar).

Sunt curios cum va evolua programul. E promiţător. Dacă scrierea de pluginuri pentru situri româneşti de subtitrări nu e grea, pot să îmi imaginez că la un moment dat acest soft va face o joacă găsirea de subtitrări potrivite filmelor de pe calculator. Pentru spiritele atehnice va fi de mare, mare ajutor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. kye spune:

    bsPlayer…. si ai zis totul.
    Gaseste tot ce trebuie…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *