File Bucket: fişiere de aici şi de acolo


Uneori ai nevoie să strângi fişiere (şi foldere) din diverse locaţii de pe calculator. În astfel de situaţii eu ţin două MS Explorer-e deschise: din unul copiez şi fac paste în celălalt. Desigur, această facilitate apare la unele aplicaţii şi poate cel mai des o întâlnim la programe de inscripţionat, care afişează un mic “colector” unde putem trage fişiere din diverse locuri până umplem de un CD sau DVD. Şi programe de management al fişierelor au aşa ceva (parcă A43 avea), dar acum vom vedea unul specializat: doar aşa ceva face…

imagine

Mi-a plăcut la File Bucket că e portabil, aşa că poate fi adăugat colecţiei pe care poate fiecare o are (de programe “numai bune cândva”, gata imediat de folosire, căci nu cer instalare). După cum poate vă daţi seama şi din captura de mai sus, frunzăreşti calculatorul, unităţile, directoarele şi subdirectoarele, şi adaugi ce vrei la selecţie. La final ai câteva opţiuni:

  • indicând un folder destinaţie poţi copia tot ce ai selectat în acel folder
  • similar dar mutare nu copiere
  • ştergerea fişierelor din selecţie (nu prea are sens: poţi când le cauţi să le şi ştergi)
  • crearea de scurtături către ele (util de exemplu pentru executabile)
  • salvarea listei cu căi absolute
  • sau cu căi relative

Nu e genul de program de care să ai nevoie prea des… dar când va fi, să vă amintiţi de el. Numele e destul de sugestiv, ca şi iconiţa lui (o găleată).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. moroshan spune:

    Fain si util, mssssss maestre ! 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *