Samsung Galaxy Gio S5660 (I)


Ar putea fi şi o cutie de medicamente 😉 – vezi imaginea – dar o cutie cu Samsung Galaxy Gio e mai bună şi naşte mai multă bucurie… Aşa am simţit eu achiziţionându-mi acest telefon, pe care îl găsiţi de la 600 şi ceva de lei până la mai puţin, 100-200 de lei – cu diverse oferte (la primul abonament, la prelungire, altele…). Înţeleg că telefonul a apărut în martie a.c. şi ştiu că pentru mulţi subiectul este fumat, dar eu dacă l-am luat a fost în special cu gândul la CNet.ro: poate mă va ajuta să înţeleg mai bine acest univers al mobilelor şi poate să scriu şi pe acest subiect.

imagine

“Designul rafinat al acestui telefon, precum şi aspectul clasic reprezintă o extensie a stilului dvs. personal. Pentru că nu sunteţi un simplu adept al modei, vă puteţi dori un aspect mai clasic. Telefonul Gio satisface estetica dvs. cu privire la design, fiind în acelaşi timp compact din punct de vedere al ergonomiei, pentru portabilitate uşoară şi utilizare confortabilă. Ecranul HVGA de 3,2” este ideal atât pentru vizionarea videoclipurilor, cât şi pentru răsfoirea fotografiilor.” Am citat din prezentarea de pe CEL.ro, care e mai lungă decât acest paragraf. Dar toate sună frumos în reclame. Am încercat să văd şi alte opinii. Probabil primul loc unde merg mulţi e GSMArena. Legat de acest telefon opiniile sunt multe şi contradictorii – dar nemulţumiţi se găsesc la orice. Am găsit folositoare prezentarea de pe GSMRo.ro. Afirmaţia de la începutul prezentării – “Din start trebuie sa spunem ca Gio este un smartphone mediocru si relativ ieftin care va oferi oricarui posesor o experienta de utilizare veritabila a sistemului de operare Android” – poate fi descumpănitoare… dar pe bune că depinde de gusturi şi de buget. Citind recenzia celor de la GSMRo veţi vedea că termenul mediocru poate fi tradus din română în română cu mediu. Desigur, opinii şi opinii. Nu îmi permit să emit cine ştie ce opinii dat fiind că e prima mea experienţă de acest gen.

În fine, dacă reflectaţi la acest telefon cred că o să vă placă următorul clip video, de la TelefonulTau.eu. E ca şi cum l-ai ţine în mână 10 minute să îl studiezi.

Pentru detalii tehnice deschideţi vă rog primul link din articol… sau al doilea. Pe scurt: dimensiuni 110.5 x 57.5 x 12.2 mm, greutate 102g, ecran de 320×480 pixeli cu 16M culori, touchscreen (of course), accelerometru, Wifi, Bluetooth, 3G, USB, Android 2.2, memorie internă 158MB dar vine cu un card de 2GB… Nu vine cu căşti (dar are şi cablul USB, pe lângă încărcător).

PS: Găsiţi şi alte telefoane Samsung cu Android – vedeţi aici. Câteva exemple: Samsung I9023 Google Nexus S 16GB (1264 lei), Samsung I9000 Galaxy S 8GB (1304 lei), Samsung Galaxy R i9103 (1784 lei)…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Gabriel Ursan spune:

    Acum ca il folosesti de ceva vreme, cum ti se pare jucaria? Banuiesc ca te-ai obisnuit relativ repede cu utilizarea acestuia si ca esti multumit de investitia facuta. Pentru pretul sau raman la parerea ca este un telefon foarte bun.

  2. radu.capan spune:

    Foarte multumit. Nu atat pentru telefonie, ca sunt evident tot acolo, cat pentru universul deschis cu aplicatiile si folosirea internetului pe telefon.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *