Microsoft Office Starter 2010 e gratuit


Fac parte din categoria celor cu MS Office legal (eh, versiunile 2007 şi 2010… celelalte nu le iau în calcul 😉 ) şi a celor pentru care soluţiile gratuite nu stau în picioare. Pe de altă parte sunt perfect conştient că nu toţi au nevoie de MS Office 2010… unii chiar şi cu WordPad-ul ar putea supravieţui. Sau cu versiuni online gen Google Docs. Ori cum aş putea uita OpenOffice pentru mulţi scos la inimă şi înlocuit cu LibreOffice. Sunt alternative, nu neg. Nu pentru mine. Pentru cei care vor MS Office dar fără să plătească, o soluţie ar fi Microsoft Office Starter 2010… o versiune ciuntită în facilităţi, dar care ar putea fi satisfăcătoare pentru mulţi.

imagine

Citez de pe Microsoft.com: “Microsoft Office Starter 2010 oferă utilizatorilor de la domiciliu care achiziționează computere preîncărcate posibilitatea de a efectua rapid cele mai obișnuite și elementare activități de productivitate. Office Starter este alcătuit numai din Microsoft Word Starter 2010 și Microsoft Excel Starter 2010, versiuni cu funcționalități reduse ale Microsoft Word și Excel, însoțite de reclame. Office Starter este disponibil numai ca software preîncărcat pe anumite computere noi, cu opțiunea de a face upgrade la suitele Office complete în orice moment. Office Starter nu este un software de încercare; aveți posibilitatea să continuați să îl utilizați cât timp este necesar. Când sunteți pregătit să treceți la Microsoft PowerPoint 2010, Microsoft Outlook 2010 și la funcționalitățile bogate oferite de o versiune completă de Office, upgrade-ul este doar la câteva clicuri distanță.”

Eh, chestia cu “disponibil numai ca software preîncărcat” se pare că e depăşită. Dar aici va decide fiecare. Cert e că, pornind de la gHacks şi din alte surse, au început să fie difuzate linkurile directe spre pachetele Microsoft Office Starter 2010 chiar de pe Microsoft.com. Preiau şi eu:

  • Microsoft Office Starter 2010 English [download]
  • Microsoft Office Starter 2010 French [download]
  • Microsoft Office Starter 2010 German [download]
  • Microsoft Office Starter 2010 Spanish [download]

Microsoft se pare că plăteşte câţiva dolari pe calculator ce pune preinstalat Microsoft Office Starter. E clar că speranţa se pune în “îmi place dar aş vrea mai mult”. Cu aşa speranţă nu văd ce problemă ar fi ca cineva să şi-l instaleze singur (adică nu să fie preinstalat). La descărcare vine un mic program de 1,6MB (nu are nevoie de cheie pentru validare), care evident va lua de pe internet restul datelor. Personal nu am testat, mai ales că am MS Office 2010 – aşa că nici captura nu îmi aparţine. Acelaşi gHacks sesiza că instalarea programului aduce o unitate virtuală de care se pare că se poate scăpa, dar înţeleg că cu tot cu pachetul Starter. În fine, dacă vă interesează oferta mai citiţi aici, în română, diverse explicaţii suplimentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *