Disable All Extensions Plus pentru Chrome


Cred că pe vremea când foloseam Firefox apelam mai într-o frenezie la extensii, instalând şi dezinstalând (adesea şi ca să scriu despre ele pe CNet.ro). De când cu Chrome, şi desigur de când suportă extensii, nu prea mai instalez… Am câteva favorite totuşi, pe care le folosesc foarte-foarte des. Iar sistemul de management al extensiilor în Chrome e destul de bun: un click dreapta pe o extensie (dacă are butonul prezent în dreapta) şi o poţi deactiva sau dezinstala. Iată însă o extensie ce face şi mai uşoară munca.

imagineÎi spune Disable All Extensions Plus, dar la mine, cum am Chrome în română, unele texte apar în ceva limbă asiatică… Buh… În engleză, după capturi, pare OK. O fi un bug, legat de setarea limbii, să sperăm unul temporar, dar nu opreşte de la folosit extensia. În fapt extensia adaugă un nou buton (de regulă folosit pentru turn off în simbolistica electronică universală), care la apăsare dă o listă a extensiilor: primele sunt cele active, iar cu fundal negru sunt cele inactive. Cu un click acest statut se schimbă – se putea mai simplu? Nu cred. Dar cred că ceea ce s-ar mai putea îmbunătăţii (poate cu un x în dreptul extensiilor) ar fi să poţi nu doar dezactiva ci şi dezinstala rapid o extensie.

Farmecul acestei extensii e în primul rând pentru cei care folosesc multe, multe extensii. De ce? Ele “papă” memorie, aşa că în timp ce unele merită să le ţii permanent active, altele sunt de folosit “la nevoie”, adică poate doar de 2-3 ori pe săptămână… pe lună… În astfel de cazuri mai bine să le ai instalate, dar inactive. Cu un click, fără repornirea navigatorului, ele pot fi folosite, dar când nu îţi trebuiesc (sau după ce le-ai folosit) le poţi ţine (pune ca) inactive, cu zero efect asupra memoriei folosite de Chrome.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *