iPrint: pentru tipărit mai economic


Astăzi a tipări la imprimantă e considerat ca ne-ecologic. OK. Şi totuşi, sunt atâtea situaţii în care trebuie să listezi… măcar atunci când o faci, dacă ai putea să o faci mai economic (în cele din urmă atunci e şi ecologic)… Poate ajuta programul iPrint, care înţeleg că a fost cândva un program comercial, dar acum este – şi va rămâne, ni se promite – gratuit! Are doar 7MB şi instalarea duce la adăugarea unei imprimante, evident virtuale. A tipări la acea imprimantă nu înseamnă decât a trimite paginile la aplicaţia iPrint, de unde într-un al doilea pas veţi face tipărirea efectivă.

imagine

“Pauza”, adică trecerea prin iPrint, înseamnă însă avantaje. De exemplu puteţi uşor indica ce pagini să nu fie tipărite. Pare mai simplu să dai să tipărească paginile 1, 3, 4, 7 decât să ştergi 2, 5, 6, dar sunt contexte, de exemplu fişiere de zeci de pagini, când e mai simplu să parcurgi previzualizarea pentru a indica cu dublu-click ce să se elimine de la tipar. Un alt avantaj vine din posibilitatea de a pune rapid două pagini într-una, sau chiar patru pagini într-una. Yep. Dacă în Word se poate aşa ceva cu orice imprimantă, sau lucrând chiar pe text, cu iPrint posibilităţile se extind la orice program din care ai de listat. În fine, iată şi un al treilea avantaj: dacă laşi iPrint deschis, poţi “concatena” mai multe tipăriri, chiar din aplicaţii diferite, pe care să le “manipulezi” ulterior, la un loc.

Din punctul meu de vedere rămân unele lucruri de îmbunătăţit: de exemplu mi-ar plăcea să pot trage cu mouse-ul paginile, să le reordonez; să se facă o actualizare după marcarea paginilor după ştergere… poate şi alte mici lucruri (ex: designul aplicaţiei).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jazz spune:

    L-am instalat sa-l probez, dar mi-e lene sa dau restart. :))

  2. radu.capan spune:

    Merge si imediat, fara repornire. La mine cel putin a mers.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *