Fliboard şi Google Currents


Nu ştiu… poate ştiţi Flipboard… nu am iOS deci doar am putut să mă uit gură cască la sit, cât de minunat arată aplicaţia. Ce am putut însă, cumva, să văd, a fost replica Google Currents. Anunţul oficial de ieri îl găsiţi aici, iar aplicaţia în Android Market e aici… dar nu o puteţi instala. Yep, e pentru moment cică limitată la SUA. Eu am luat aplicaţia de pe un anume sit (căutaţi cu Google) şi mi-am instalat-o. De aici capturile pe care le vedeţi mai jos. Pe scurt e vorba de o aplicaţie capabilă să transforme experienţa navigării pe situri mai plăcută pe mobile, indiferent de cum e situl original.

imagine imagine imagine

Iniţial am fost entuziasmat: nu trebuie să fac nimic ca să arate mai bine CNet.ro pe mobile? Cool! Doar această aplicaţie şi oricine ar putea vedea perfect CNet.ro, ca o publicaţie (magazine)?! Vise. În primul rând Google Currents nu e disponibilă în afara SUA, dar asta am spus-o deja. În al doilea rând aplicaţia nu pare a fi adaptată pe orice rezoluţii (la mine pe 320×480 nu merge bine, dovadă captura de mai sus-dreapta unde textul nu încape bine – şi nu doar CNet.ro ci orice sit am testat). Cum Google Currents e încă la început, speranţa nu moare. Poate versiunile următoare se vor descurca cu orice rezoluţie, plus să fie universal folosibile.

Din start Google Currents vine cu câteva situri (nu am găsit cum s-ar putea şterge); din fericire poţi adăuga şi altele. Mi-a plăcut că te poţi conecta la Google Reader şi să iei orice feed de acolo. Aşa am făcut cu CNet.ro pentru teste. Când aplicaţia prinde internet, descarcă articolele (şi imaginile, depinde cum aţi pus la setări) pentru citire chiar şi offline. Per ansamblu aplicaţia e destul de elegantă, dar nu perfectă. Şi la funcţionalităţi mai scârţie (citeam unele reproşuri la partea de sharing, unde nu ar merge bine – dar eu nu am testat). Vă las cu clipul oficial de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Flipboard are între timp în lucru şi o versiune pentru Android, încă în beta. Descărcare direct de aici: https://downloads.flipboard.com/android-beta/0a319c667/Flipboard-1.8.4-63-beta-release.apk


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *