MegaCloud: a la Dropbox, de la 5GB


MegaCloud e un serviciu care pozează foarte asemănător în Dropbox. Doar că nu porneşte de la 2GB ci de la 5GB, ceea ce e atrăgător. Veţi vedea că linkul dat e cu cod de referral: aţi ghicit – 250MB se primeşte pe prieten invitat care îşi deschide cont pe MegaCloud. Dar am impresia că de câştigat câştigă doar cine referă (pe când la Dropbox ambii primesc spaţiu în plus) – dacă greşesc veţi avea 5,25GB în loc de 5GB. Există evident un mic program de sincronizare, ce asigură fişierele de pe calculatorul Dvs (un anumit folder, în limita spaţiului) pentru dezastre dar şi vi le face accesibile oriunde aţi fi.

imagine

Dacă veţi folosi doar interfaţa web, fără progrămelul de sincronizare, apare o limită la upload de 300MB per fişier (eu zic că e generoasă limita). Însă astfel de servicii sunt utile în special prin facilităţile de sincronizare. Ele ajută foarte mult şi la lucrul în echipă: un anumit folder poate fi sincronizat automat între mai multe persoane, fiecare putând accesa şi modifica fişierele de acolo. Nu lipseşte păstrarea versiunilor pentru fişiere (ah, la Dropbox de câte ori m-a ajutat!) dar doar pentru 30 de zile la conturile gratuite (suficient).

Conturile plătite cer 10usd pe lună pentru 60GB, respectiv 20usd pe lună pentru 120GB. Şi la acest capitol seamănă mult cu Dropbox, puţin peste, ca să îi dea peste nas. Eu nu prea am motive să testez cum merge MegaCloud, la Dropbox având 16GB şi fiind în plan încă. Dacă cumva testaţi MegaCloud – cel puţin pentru câteva zile – şi v-aţi format o opinie, vă rog să o scrieţi în comentarii să ştie şi alţii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Jamel spune:

    Propun, ca atunci mai faceti prezentari pentru servicii de genul sa puneti niste fisiere de 10MB 50MB spre download, sa testam viteza lor, si chiar sa ne spuneti cu ce viteza au fost incarcate, pentru unii dintre noi conteaza si astfel de detalii sa stim daca merita sa ne incurcam cu astfel de programe sau sa mentinem PC-ul in continuare curat.

  2. radu.capan spune:

    Inteleg observatia si pot sa spun ca un fisier de 260MB l-a incarcat la peste 150KB/s ca medie. Dar ca astfel de cifre sa aiba relevanta ar trebui facute probabil la ore diferite, in zile diferite…

  3. kye spune:

    Ramin la Dropbox… Am peste 5 giga, cistigati de la prieteni…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *