Notepad7: acelaşi Notepad, dar mai arătos


Eu unul folosesc Notepad şi de câteva ori pe zi. Cât e el de primitiv mi-e foarte util când vreau să păstrez ceva, temporar (pot fi linii de cod, nişte gânduri, o listă de cumpărături). Apoi mai sunt încă atâtea fişiere text: readme-uri şi nu numai. Şi totuşi, Notepad-ul tradiţional nu a prea evoluat. Dacă în Windows 7 de exemplu Paint şi WordPad s-au schimbat, nu neapărat ca funcţionalităţi ci ca interfaţă, Notepad a rămas neschimbat. Iată că un programator ne oferă Notepad7: acelaşi Notepad, dar cu interfaţa adusă la zi.

imagine

Setările sunt cele ce se găsesc în Notepad-ul tradiţional. Nu vă lăsaţi păcăliţi că are buton pentru text îngroşat sau italic: nu permite formatări, exact ca originalul! Doar schimbă integral fontul folosit pentru afişare. La copy&paste cu texte formatate am văzut că păstrează formatarea… totuşi… dar e aproape sigur un bug: cum muţi mouse-ul pe filă, cum se duc formatările. Programul merge sub Windows 7, cere instalare şi e gratuit pentru că – explică autorul – I developed it for my own needs 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. pety spune:

  AM instalat Notepad – 7. Am regretat imediat dupa aceea.
  Instalarea s-a facut destul de anevoios pentru o aplicatie asa de mica.

  Consumul de memorie este nejustificat de mare:

  Notepad: 1.7 Mb
  Notepad 7: 21.4 Mb
  Wordpad: 12.6 Mb
  TextMaker 2010 (Ashampoo): 7.1 Mb.

  Tinand cont ca TextMaker este ditamai editorul de texte pro, consider ca Notepad 7 este un mare fiasco. Mai bine folosesc Wordpad pentru liste estetice.

  Bugs:
  Daca selectez un cuvant pentru ingrosare (bold) se ingroasa tot continutul.

 2. radu.capan spune:

  Consumul de memorie mare: e adevarat. Nejustificat, intr-adevar. Pe de alta parte, cei mai multi nu simt diferenta intre 6, 15 sau 25MB ocupati in memoria RAM. Dar observatia e valida.

  Faza cu boldul nu e bug: din fila se pot seta caracteristicile fontului care se aplica pe TOT textul. Dupa cum spuneam, nu admite formatari, deci nu are cum sa boldeze UN cuvant.

 3. Gaby spune:

  Intotdeauna aleg Notepad++…
  Bine punctat si citez „unii nu se dau in vant dupa noua interfata”!

 4. Theiss Robert spune:

  Eu personal prefer NFOPad pentru a inlocui Notepad-ul. Textul alb pe un fundal albastru este mult mai relaxant pentru ochi si programul deschide corect fisierele de tip NFO.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *