Intype: editor de texte pentru programatori


Intype se prezintă singur ca the text editor we’ve all been waiting for. Ei bine, ne-am învăţat cu reclamele şi nu le credem imediat. Pe de altă parte, programul merită cel puţin menţionarea, iar speranţele de viitor pot fi mari, după startul luat. În sine este ceea ce spune: un editor de texte. Suportă formatarea sintaxei pentru numeroase limbaje, de la C la Java, de la HTML la CSS, de la Perl la SQL ş.a. Ca editor de texte găsim cam tot ce dorim (ce e de bază). Nu îi lipsesc nici instrumentele pentru managementul de proiect.

imagine

Cei care se vor gândi imediat la o comparaţie cu Notepad++ vor sesiza (pe lângă consumul mai mare de memorie în cazul Intype) că acestuia îi lipsesc pluginurile care să extindă funcţiunile de bază. Există totuşi un punct unde Intype atrage: sunt aşa numitele bundles, o facilitate care face mai rapidă scrierea de cod. De exemplu scrii fun şi apeşi tab şi ai imediat tot scheletul pentru o funcţie JavaScript. Scrii strong şi apeşi tab şi ai imediat <strong></strong>. Similar pentru diverse limbaje. Şi bonus: poţi edita şi completa galeria de bundles. Cool!

imagine

Desigur, se poate găsi ceva similar şi în Notepad++. Cine e fan Notepad++ va găsi prea puţine motive chiar şi să încerce Intype. Dar pentru un anumit public programul poate fi atrăgător, cu tot cu acel unstable din bara aplicaţiei. Când scriu acest material, programul a ajuns la versiunea 0.92 RC. Când va ajunge la 1.0 stable probabil va fi şi mai atrăgător. Vom vedea…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. pety spune:

  „Desigur, se poate găsi ceva similar şi în Notepad++”
  Ce anume are Notepad++ asemanator cu bundles din Intype?

 2. pety spune:

  Se aseamana (putin) cu snippets din Bluefish (2.2.0).

 3. pety spune:

  Exista pluginul Snippets pentru Notepad++, mai bun decat webedit:

  http://img820.imageshack.us/img820/821/notepadppsnippets.jpg

 4. Texteru spune:

  O alternativa ar fi si SciTe:
  http://www.scintilla.org/SciTE.html

 5. petru spune:

  Sublime text 2 merita atentie, mi-a placut mult!!!
  http://www.sublimetext.com/2


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *