Facebook timeline pentru toţi


Timeline: Now Available Worldwide anunţa Facebook acum câteva zile. De atunci am văzut că mai mulţi prieteni au făcut trecerea… şi am făcut-o şi eu, deşi nu ştiu sigur dacă să regret sau nu. Din fericire Facebook oferă o perioadă de graţie de şapte zile în care puteţi activa noul stil, numit Timeline – înainte să expire aceste zile puteţi reveni la modalitatea mai veche. Dacă nu o faceţi explicit, noul mod va rămâne cică definitiv impus (până Facebook găseşte un alt mod de afişare a datelor, ş.a.m.d.). Dacă vă convinge din prima, puteţi “aplica” schimbarea imediat.

imagine

Ce îmi place? “Scrierile” mele sunt acum sortate pe două coloane, agăţate de o linie mijlocie ca o linie a timpului. Aceasta cere puţin mai multă atenţie pentru a reconstitui ordinea cronologică, dar avantajul mare este prezenţa în dreapta de tot a unui sumar sau calendar care este mereu vizibil în pagină: de acolo putem sări rapid la un anume an sau o anumită lună. Dacă vrei să vezi ce ai făcut în august 2009 e mai simplu în acest mod Timeline. Sunt de apreciat şi facilităţile pentru ascundere (cred că e nouă) sau ştergere (asta era) din lista celor publicate. Ceea ce apare neinspirat botezat ca “Istoricul conectărilor” deschide o pagină cu “Istoricul Activităţii”, care e iarăşi utilă pentru a vedea înapoi în timp ce ai făcut: ce ai publicat, ce ai comentat… Istoria îţi merge în jos până la naştere 🙂 , iar eu am descoperit când m-am înscris pe Facebook!

imagine

Cei interesaţi să îşi activeze noul mod trebuie să meargă aici şi să dea click pe butonul verde din dreapta-jos. Vor putea face un “tur” al noului mod. Închei cu “reclama” sau prezentarea modului Timeline.

PS: Aşa-i că nu am spus ce nu îmi place? Am sesizat la publicarea unor linkuri că nu reuşeşte mereu să preia text şi imagine din respectiva pagină… Nu pot spune însă dacă e o problemă legată de Facebook, de pagina web indicată sau de Timeline.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *