Nu rataţi: ABBYY Screenshot Reader oferit gratuit


Am scris în august 2009 despre ABBYY Screenshot Reader (10euro în mod normal, dar mai jos vedeţi cum îl puteţi lua gratis). Nu aş vrea să mă repet prea mult. Am să spun însă încă o dată că de ani de zile folosesc soluţia ABBYY FineReader pentru “interpretarea” textelor scanate. Yep, când ai un text tipărit şi îl vrei editabil, îl scanezi şi ai nevoie de OCR (optical character recognition) în pasul următor. Ei bine, ABBY Screenshot Reader nu operează pe fişiere sau scanări ci pe ce “vede” pe ecran. E gândit, cum spune şi titlul, pentru citirea capturilor de ecran.

imagine

Aici e şiretlicul: poţi scana şi imaginea să o deschizi, eventual pe bucăţi ca să se vadă mare, şi să le “citeşti” cu ABBYY Screenshot Reader. Să facem un test. Mai sus observaţi o imagine, scanarea unei scenete. Da, aşa am primit o scenetă, dar vreau să pot modifica textul. Am dat click pe butonul mare al aplicaţiei (de notat că de la Send puteţi opta ca ce s-a capturat şi interpretat să fie trimis în clipboard sau în Word sau… sunt câteva variante). După vreo două secunde textul era interpretat. Am dat paste în Word (fără să conserv formatarea – dar am testat, a conservat forma de tabel) şi vedeţi ce a ieşit. Iar testul e făcut cu o imagine de calitate destul de slabă… Rezultatele vor fi mai bune pornind de la capturi/scanări mai bune.

imagine

OK. ABBYY oferă cadou de Crăciun ABBYY Screenshot Reader. Mergeţi aici. E vorba de vreo 150MB de descărcat, poate pentru că vine cu dicţionare pentru aproape 180 de limbi. Nu veţi avea deci probleme, fie că textul e în română, franceză, bulgară sau chineză… Nu, ABBYY Screenshot Reader nu poate înlocui ABBYY Fine Reader, dar mie adesea mi-e mai util, tocmai pentru că e mic şi acţionez rapid cu el. Nu ştiu când expiră oferta (atenţie, oferta, nu programul), poate de Crăciun, aşa că vă îndemn să profitaţi de ea. Desigur, după profilul activităţii Dvs (eu am des nevoie de interpretarea – OCR – de texte, în diverse limbi). Atenţie: după instalare se cere înregistrarea programului: o să vă miraţi poate “păi nu e gratuit?” Ba e gratuit, dar cere înregistrarea ca să meargă. Numele, emailul şi ţara şi înregistrarea va fi făcută imediat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. andrei spune:

    Pai si pana la urma care e diferenta dintre acesta si Abby FineReader? Nu sunt amandoua programe OCR? Sau asta e gratuit?

  2. radu.capan spune:

    Despre ABBYY FineReader am scris aici:
    http://www.cnet.ro/2008/02/23/scanarea-si-recunoasterea-textelor-romanesti/
    ABBYY FineReader e un program comercial complex pentru scanarea şi interpretarea textelor. ABBYY ScreenshotReader e un program comercial (nu e gratuit!!! decât acum prin oferta de sărbători prezentată) mai limitat, destinat strict „citirii” din capturi de ecran.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *