Actualizarea aplicaţiilor pentru Android (şi iPhone)


Ştiu că nu e mare filosofie ce voi descrie mai jos, dar totuşi pentru un public începător va fi util. Mai ales că nu mereu ai timp să faci actualizările la aplicaţii atunci când sunt ele detectate. Ai pornit Wi-Fi-ul ca să citeşti emailurile şi eşti notificat că aplicaţia x şi y au versiuni noi. Eh, nu acum! După câteva zile te întrebi: care au fost aplicaţiile cu update? Ups… Ca să le găseşti trebuie să mergi în primul rând la piaţă, pardon, la Market. Apeşi apoi butonul de meniu şi alegi Aplicaţiile mele (prima captură de mai jos).

imagine imagine imagine

Vei vedea lista aplicaţiilor instalate, şi probabil la unele vei avea actualizări disponibile. La mine în acest moment (captura a doua de mai sus) 16 aplicaţii au versiuni noi şi o singură apăsare pe Actualizaţi n le-ar actualiza pe toate. Dacă eşti însă curios ce s-a schimbat sau nu vrei să faci actualizări în serie, atunci apeşi pe o aplicaţie anume şi ţi se va deschide în Market. Derulează în jos şi vei găsi de exemplu un checbox cu textul Permiteţi actualizare automată (bifaţi doar dacă aplicaţia e foarte importantă pentru Dvs şi doriţi să fie mereu la zi), iar mai jos o secţiune Ce este nou. De acolo veţi afla ce s-a schimbat: adesea la jocuri veţi găsi “noi niveluri” sau “mai puţine reclame” (yeeee), iar la aplicaţii diverse bugfix-uri… sau că merg pe mai multe dispozitive (multe jocuri se actualizează cu grafică potrivită şi pentru tablete, nu doar pentru smartphone-uri). Analizaţi şi, dacă vă convin noutăţile, apăsaţi pe Actualizaţi şi gata (după secundele inerente de aşteptare).

Dar la iPhone? De unde să ştiu dacă nu am 🙂 … Dar am dat peste articolul How to Update Your Apps on Android and iPhone de pe Lifehacker (august a.c.) şi acolo e un clip ce explică ambele proceduri. Îl puteţi vedea mai jos.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. dangl spune:

    Utila observatia. Si eu le cautam de multe ori pe alea care le amanasem de la actualizare.

  2. Mariana spune:

    De ce nu se actualizeaza automat aplicatiile?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *