Scoateţi Windows Media Player din meniul contextual


Am citit ieri un articol şi aşa am descoperit că am o problemă pe care de fapt nu o aveam până atunci 🙂 . Nu am dat importanţă meniului contextual (click dreapta) din MS Explorer pentru fişiere audio, dar într-adevăr, aşa după cum observaţi mai jos, apar două intrări inutile oricui are definit un alt player audio (poate şi video) ca implicit. În cazul meu e KMPlayer şi nu înţeleg de ce trebuie acele două intrări în meniu să stea acolo. Sunt greu oare de scos? Aşa cum am citit în acest articol pot fi scoase cu câteva clickuri.

imagine

Mai întâi trebuie să mergem în Control Panel, Programs, Default Programs – în cazul meu, poate şi al Dvs, Default Programs se află în meniul Start, în coloana din dreapta. Următorul pas e să deschidem Set program access and computer defaults.

imagine

În fereastra ce se deschide daţi click pe Custom şi mergeţi în jos până daţi de Choose a default media player. Observaţi că apare şi Windows Media Player, în dreapta fiind bifată opţiunea Enable access to this program. Debifaţi, daţi click pe OK şi… atât! Problema e rezolvată. După cum spuneam la început, pentru mine nu era o problemă… dar dacă pe Dvs vă deranjează acele opţiuni în meniul contextual, iată ce uşor pot fi scoase. Fără modificări în regiştrii, fără chestii complicate.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. pety spune:

    Foarte util, intr-adevar.

  2. jimi spune:

    Sau „ComputerDefaults” in searchbox din start pentru cei carora nu le apare in acel meniu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *