Einstein îi face concurenţă lui Sherlock


Vacanţele de iarnă din copilărie aduceau la noi acasă un "membru" foarte aşteptat: un calculator! Cum în perioada sărbătorilor la institutul de calcul unde lucra tatăl meu era vacanţă pentru toţi, putea să aducă acasă pentru vreo două săptămâni un calculator, şi atunci ne puteam juca în voie. De la jocurile care se încărcau de pe casetă audio ;), la altele mult mai complexe, şi unul dintre favoritele noastre era jocul de logică Sherlock. Era un joc DOS şi captura următoare îl va readuce în memoria celor ce îl jucau prin anii 1990.

imagine

Avem în acest joc serii de imagini: feţe de oameni, semne de circulaţie, numere, fructe… şi apoi indicii de genul (vedeţi captura): M are în stânga sau în dreapta casa albă; figura de bărbat, cifra 1 şi figura de bebeluş sunt în această succesiune imediată, sau invers; casa albastră este deasupra strugurilor şi deasupra lui H. Pornind de la aceste indicii, eliminăm pe rând piesele din anumite poziţii, în care nu aveau cum să fie: de exemplu, în cazurile de mai sus, cifra 1 nu poate fi în margine; pe coloana cu pară, nu poate fi nici casa albastră, nici H, căci ele sunt în coloană cu strugurii… Iar la final, dacă deduceam bine locul la toate piesele, jocul se încheia cu: "Elementary, Watson!"

imagine imagine imagine

Am mai pomenit jocul Sherlock atunci când am prezentat mult mai elaboratul Inspector Parker, dar acum îl amintesc pentru că l-am rejucat pe smartphone. Evident, ecranul fiind mult mai mic, este mai dificil de jucat, dar pentru fanii lui nostalgici va fi o experienţă plăcută/interesantă, mai ales că păstrează imaginile originale. Găsiţi aici versiunea gratuită, cu 30 de niveluri, iar aici versiunea comercială – 3,26 lei – cu 600 de niveluri. Daaaaar… am descoperit şi Einstein’s Logic, ceva mai bine adaptat la ecranul smartphone-ului. Cu o apăsare pe un grup de imagini, acestea se măresc şi putem elimina, urmărind regulile, pe cele care nu corespund acestora – când rămâne o singură imagine dintr-un grup, aceea devine mare. Sau devine mare imaginea care nu se mai găseşte decât într-o poziţie. Aici găsiţi versiunea gratuită (nu ştiu cu câte niveluri), iar aici versiunea comercială – tot cu 3,26lei şi tot nu ştiu cu câte niveluri.

imagine imagine imagine

La Einstein’s Logic, spre deosebire de Sherlock, imaginile se măresc pe tot ecranul, şi sunt mai uşor de eliminat. La Sherlock, grilele sunt de 4×4, 5×5 sau 6×6, iar la Einstein’s Logic avem din nou mai multe niveluri de dificultate, cu grile de 5×4 piese la nivelul Easy; 5×5 la nivelul Medium; şi de 6×6 la nivelul Hard – aici imaginile sunt destul de mici, dar cei dornici de provocare vor selecta acest nivel. De la opţiunile jocului, putem alege varianta strictă de a fi taxaţi la prima greşeală, sau de a continua jocul până la final, când poate ne dăm noi seama de greşeală… Putem alege să începem cu o imagine amplasată deja la locul ei, pentru a ne fi mai uşor. Succes, indiferent care dintre cele două jocuri de logică le veţi alege pentru smartphone-ul dumneavoastră (personal prefer Einstein, cu toată nostalgia după Sherlock)!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. radu.capan spune:

    Un excelent joc de logică! Dacă joci în autobuz şi te concentrezi bine, rişti să ratezi staţia unde ar trebui să cobori. You’ve been warned.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *